Arjen palvelut 15 minuutin etäisyydelle Helsingissä

Keskusta puhuu ensi kevään kuntavaaleissa toimivan ja sujuvan arjen sekä vireän, vihreän ja kestävän Helsingin puolesta.

Kaupungissa tavoitteena tulee olla 15 minuutin elinympäristö, jossa arjen palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Tämä lisää asumisen mukavuutta ja hyvinvointia kaikissa kaupunginosissa. Haluamme, että asuinalueet ovat viihtyisiä, tasa-arvoisia ja moni-ilmeisiä.

Keskusta on perheiden puolue. Kodin ja perheen hyvinvointi on yhteiskunnan perusta. Emme halua jättää ketään yksin. Perheet ovat erilaisia ja tarvitsevat omaan elämäntilanteeseensa sopivia palveluja ja tukea. Lapsiperheiden Helsinki-lisä pitää olla perheiden käytettävissä siihen asti, kun lapsi täyttää kaksi vuotta.

Keskustalaisille luonnon merkitys on yhtä tärkeää kuin hyvinvointi. Ajamme edelleen hiiletöntä Helsinkiä ja puolustamme lähipuistoja. Kaupungin tiivistäminen ei saa kohdistua hyvinvoinnille välttämättömiin metsä-, virkistys-, ranta- ja vapaa-ajan alueisiin. Kaikki Helsingin maa ei ole rakennusmaata.

Lue seuraavaksi

SOSTER: Raimo Ikonen - Aktiivinen ikääntyminen on nyt koetuksella
Korona on koetellut lähes kaikkia ikäryhmiä. Ikääntyneiden tunnot ovat jääneet vähälle ja niitä on tullut ilmi lähinnä kyselyissä ja tutkimuksissa. Tuoreessa THL:n tutkimuksessa todetaan, että ikääntyneet ovat kärsineet eniten eristämisen, kotihoidon rajoitusten, omaishoitajien jaksamisen, vierailukieltojen, yksinäisyyden ja psyykkisten kuormituksen vuoksi. Heiltä puuttuu perheen lähiverkosto, sosiaaliset kontaktit, työkontaktit ja useimmiten digitaidot.
8.1.2021 / Uutiset
Helsingin Keskusta nimesi Eeva Kärkkäisen pormestariehdokkaakseen
Kärkkäisen mielestä Helsingin kaupunginvaltuusto kaipaa keskustalaista linjaa: helsinkiläisten hyvän arjen, työn ja yrittäjyyden sekä lähiluonnon puolustamista.
22.12.2020 / Uutiset
Hae Keskustan Helsingin piirin toiminnanjohtajaksi
Hae Keskustan Helsingin piirin toiminnanjohtajaksi vakituiseen työsuhteeseen 1.2.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.
22.12.2020 / Uutiset
EtusivuUutisetArjen palvelut 15 minuutin etäisyydelle Helsingissä