Hallitusyhteistyön sujuminen on pienituloisten ja perheiden etu

Helsingin Keskustan Antti Siika-aho:
Hallitusyhteistyön sujuminen on pienituloisten ja perheiden etu

Helsingin Keskustan puheenjohtaja ja puoluehallituksen jäsen Antti Siika-aho muistuttaa vappuna, että pienituloiset työssäkäyvät ja lapsiperheet kärsivät suhteessa eniten koronakriisistä. Siika-aho peräänkuuluttaa selkeitä toimia ja sitoumusta siitä, ettei pienituloisimpien etuuksia heikennetä:
– 1990-laman jälkeen harjoitetun politiikan suurin virhe oli, että leikattiin perusturvasta. Lipposen sinipunahallituksen politiikka kuritti pienituloisia ja heikoimmassa asemassa olevia sekä itsensä työllistäjiä. Tätä virhettä ei pidä missään nimessä toistaa.

Vakaa valtiontalous on pienituloisen paras ystävä. Me emme voi ottaa loputtomiin velkaa ja jättää sitä nuorten perheiden ja ikäpolvien maksettavaksi.

Nyt pitää elvyttää sitoutumalla sovittuihin perheiden etuuksien parannuksiin ja pienyrittäjien byrokratian helpotuksiin. Niiden rinnalla tarvitaan myös uusia tukitoimia. Hallituksen sopima väliaikainen koronatuki palkatta kotiin jääville vanhemmille on hyvä esimerkki halusta satsata huolenpitämiseen.

Antti Siika-aho muistuttaa, että hallitusyhteistyön sujuminen on sidoksissa pienituloisten ja perheiden tilanteeseen.
-Hallitusyhteistyön pitää sujua kuin rasvattu salama. Erimielisyyksien syntymiselle ei ole varaa. Ensi syksynä pitää olla selvät sävelet siitä, mihin suuntaan Suomea viedään. Jahkailu ja riitely viivästyttäisivät päätöksiä, jotka ovat aivan olennaisia ostovoiman ja useampihenkisten kotitalouksien pärjäämiseksi.

Lue seuraavaksi

Helsingin Keskusta vaatii määrätietoisia toimia koronatestaamisen turvaamiseksi ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi
Keskustan mielestä jokaiselle kaupunkilaiselle pitää turvata välitön pääsy koronatestaukseen. Tällä hetkellä testaukseen pääseminen on ei ole johdonmukaista ja jonot ovat pitkät. Räikeimmissä tapauksissa esimerkiksi Espoossa terveyskeskusten takaisinsoittojärjestelmät on puhdistettu ja aloitettu alusta. Silti ajanvaraus koronatestaukseen tulisi olla mahdollista myös netin kautta.
11.8.2020 / Uutiset
EtusivuUutisetHallitusyhteistyön sujuminen on pienituloisten ja perheiden etu