Helsingin Keskusta vaatii loppua valtataistelulle

Helsingin Keskusta vaatii loppua valtataistelulle

Helsingin Keskustan mielestä julkisuuteen ilmi tulleet tiedot Helsingin kaupungin johdon keskinäisestä valtataistelusta haittaavat koko kaupungin kehitystä. Keskustalaiset nostavat esille myös hiljattain julkaistun kaupungin tarkastuslautakunnan raportin, jossa ruodittiin johtamisen epäselvyyksiä Helsingissä.

-Keskusta on valmis toimimaan välittäjänä kaupungin johdon keskinäisten kiistojen ratkaisemiseksi. Helsingin ydinongelma ei ole sinänsä johtamisen mallissa, vaan pormestarien keskinäisessä pullistelussa, Helsingin keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho muistuttaa.

-Kaupungin talous tulee supistumaan koronan myötä. Tässä tilanteessa työntekijöiden ja kaupunkilaisten on entistä tärkeämpi tietää, kuka päättää ja mistä. Nykytilanne ei voi jatkua”, toteaa tarkastuslautakunnan keskustalainen jäsen Sanna Lehtinen.

-Keskustalle Helsinki ei ole pikkusieluista puoluepolitikointia, vaan yhteinen kotikaupunki. Me olemme valmiita kutsumaan kaupungin johdon vaikka Apollonkadun puoluetoimistolle ratkomaan riitansa. On äärimmäisen tärkeää, että kaupunki toimii tänä poikkeuksellisena aikana, Siika-aho sanoo.

Kaupungin tarkastuslautakunnan raportissa todettiin muun muassa, että henkilöstölle ei ole selvää, kuka johtaa ja että tavoitteet ja käytännöt ei kohtaa. Toimialojen liika siiloutuminen ja asiantuntijuuden väheksyminen ovat myös ongelmia, jotka nousivat raportissa esille.

-Nyt tarvitaan nopeaa ryhtiliikettä luottamuksen palauttamiseksi. Keskustan mielestä luottamukseen perustuva johtajuus on avainedellytys sille, että esimerkiksi työntekijät voisivat tulevaisuudessa paremmin. Meillä on tuoreessa muistissa esimerkiksi varhaiskasvatuksen henkilöstöpula, ongelma, johon kukaan kaupungin johdosta ei halunnut koskea pitkällä tikullakaan, Siika-aho sanoo.

Helsingin keskustalaiset muistuttaa, että seuraavissa kuntavaaleissa on mahdollisuus parantaa juoksua.

-Keskusta haluaa, että kaupunki voi hyvin. Se tarkoittaa myös henkilöstön hyvinvointia ja selkeämpää johtajuutta, Siika-aho summaa.

Lisätiedot: Antti Siika-aho, puheenjohtaja Helsingin Keskusta, puhelin 050 575 4118

Lue seuraavaksi

Helsingin Keskusta vaatii määrätietoisia toimia koronatestaamisen turvaamiseksi ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi
Keskustan mielestä jokaiselle kaupunkilaiselle pitää turvata välitön pääsy koronatestaukseen. Tällä hetkellä testaukseen pääseminen on ei ole johdonmukaista ja jonot ovat pitkät. Räikeimmissä tapauksissa esimerkiksi Espoossa terveyskeskusten takaisinsoittojärjestelmät on puhdistettu ja aloitettu alusta. Silti ajanvaraus koronatestaukseen tulisi olla mahdollista myös netin kautta.
11.8.2020 / Uutiset
EtusivuUutisetHelsingin Keskusta vaatii loppua valtataistelulle