Harriet Lonka: Piirin puheenvuoro Keskustan puoluekokouksessa 11.6.2022

Arvoisa puoluekokousväki, hyvät ystävät!
Terveisiä Helsingistä!

Mehän tiedämme kaikki, kuten puoluesihteeri Riikkakin (Pirkkalainen) jo aamulla muistutteli, että Keskustan kasvu tulee kaupungeista. Ja tämän kanssa me teemme töitä Helsingissä.

Annika Saarikko toi puheessaan esiin hienon käsitteen: Yhdistävä ylpeys. Helsingissä me katsomme tätä yhdistävän ylpeyden tavoitetta ja arvoa yhdenvertaisuuden kautta.

Kuten näette meidän Helsingin aloitteistamme, sateenkaariperheiden lasten oikeudet, ikäihmisten asema ja maahanmuuttajien integrointi työelämään ovat keskeisiä elementtejä.

Haluan korostaa, että yhdenvertaisuudessa merkitsevät toimet. Strategiat ja ohjelmat on laitettava käyttöön myös omassa tekemisessämme.

Niinpä me tänään Sami Helteen kanssa ja Helsingin piirinä haastamme kaikki muut piirit siihen, että seuraavassa puoluekokouksessa, siihen mennessä, kaikilla piireillä on vähintään viisi prosenttia mukana aktiiveissaan vammaisia henkilöitä.

Vain tämän käytännön tekemisen kautta pääsemme siihen, että omassa työssämme ja tekemisessämme muistamme erilaisten erityisryhmien tarpeet ja tavoitteet.

Vahva korkeakoulu- ja tiedepolitiikka on sivistyspuolueen keskeinen työväline ja myös perusarvo. Erityiskiitos Helsingistä Antti Kurviselle terveystieteen maisteriohjelman perustamisesta Helsingin Yliopistoon. Kiitokset!

Luonnonvarojen kestävä käyttö, ilmastotyö ja luontokadon torjunta koskevat meitä kaikkia.

Pörriäinen ei tunne maaseudun ja kaupungin rajaa. Myös kaupungin vehreys voi olla iso ja merkittävä hiilinielu.

Rakentakaamme siis yhdessä koko Suomesta vehreä, hyvinvoiva, turvallinen ja entistä tasa-arvoisempi maa. Kiitos.

Helsingin Keskustan puheenvuoron puoluekokouksessa Lappeenrannassa piti piirin puheenjohtaja Harriet Lonka

EtusivuUutisetHarriet Lonka: Piirin puheenvuoro Keskustan puoluekokouksessa 11.6.2022