Pride yhdistää meidät toimintaan ihmisoikeuksien puolesta

Euroopassa käydään sotaa. Tämä sota ei ole vain julmaa tappamista vaan myös sota länsimaisten arvojen ja ihmisarvoja polkevan konservatiivisen ajattelumaailman välillä. Juuri nyt on erityisen tärkeää yhdistää voimat ja osoittaa, että Euroopassa ja Suomessa me kaikki toimimme jokaisen ihmisen ihmisarvoisen elämän puolesta ja kaikkinaista syrjintää ja sortoa vastaan.

Puolueilla on tärkeä rooli länsimaisten arvojen ja ihmisoikeuksien puolustamisessa, onhan puolueiden toiminta ja parlamentaarinen päätöksenteko koko demokraattisen järjestelmän ydin. Me Helsingin Keskustassa haluamme olla mukana edistämässä sitä, että Suomen Keskusta myös puolueena yhä tinkimättömämmin tulee mukaan ihmisoikeuksia puolustavaan ja syrjimättömyyttä edistävään toimintaan. Ihmisoikeudet ovat jakamattomia eikä niitä voi puolustaa valikoiden.

Pride-viikko ja sen tapahtumat ovat tärkeä tapa vahvistaa yhteisöllisyyttä toiminnassa syrjimättömän maailman puolesta. Pride auttaa erityisesti sukupuoli-identiteettinsä kanssa kamppailevia sateenkaarinuoria kokemaan hyväksyntää ja yhteyttä erilaisten ihmisten kesken. Tällä on valtava merkitys myös nuorten mielenterveyden kannalta. Me haluamme, että jokainen voi tuntea itsensä hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on.

Harriet Lonka
Helsingin Keskustan puheenjohtaja

Helsingin Keskusta on Helsinki Priden 2022 virallinen yhteisökumppani. Helsingin Keskusta osallistuu 2.7. Helsinki Pride -kulkueeseen ja Pride-torille Kaivopuistossa.

Lue lisää: Helsingin Keskusta Pride-päivässä

EtusivuUutisetPride yhdistää meidät toimintaan ihmisoikeuksien puolesta