Helsingin Keskusta esittää Suomen Pankin pääjohtajaa, tohtori Olli Rehniä presidenttivaaliehdokkaaksi

Piirin sääntömääräisen vuosikokouksen 9.5.2023 kannanotto

Helsingin Keskustan piirikokous pyytää Suomen Pankin pääjohtaja tohtori Olli Rehniä antamaan suostumuksensa presidentinvaaliehdokkaaksi 28.1.2024 pidettäviin presidentinvaaleihin.

Keskustan Helsingin piirin vuosikokous päätti kokouksessaan 9.5. tukea yksimielisesti Rehnin ehdokkuutta. Piiri esittää Keskustan puoluehallitukselle ja puoluekokoukselle, että puolue asettaa Olli Rehnin puolueen presidenttiehdokkaaksi presidentinvaalissa, mikäli hän on tehtävään käytettävissä. Rehn on luvannut ilmoittaa kannastaan juhannuksen jälkeen.

Helsingin Keskusta katsoo, että Olli Rehn olisi paras mahdollinen henkilö edustamaan Suomea presidenttinä. Hänellä on vankka kokemus kansainvälisen politiikan huipulta. Hänet valittiin europarlamenttiin ensimmäisen kerran jo 1994, ja hän toimi vuosikymmenen ajan Euroopan unionin komissaarina. Tässä tehtävässä hän on vastannut EU:n laajentumisasioista sekä talous- ja raha-asioista. Lisäksi hän on toiminut komission varapuheenjohtajana.

Rehn on noussut kansanedustajaksi Helsingistä ensimmäisen kerran vuonna 1991 ja uudelleen 2015. Tämän lisäksi hän on edustanut Keskustaa Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Lisäksi vuosikokous päätti kokouksessaan ylimääräisen jäsenmaksun keräämisestä. Piirihallitus teki aiemmin viime viikolla päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta. Näillä kahdella toimenpiteellä kurotaan umpeen kuluvalle vuodelle kohdistuva 18 000 euron suuruinen leikkaus piirin saamaan puoluetukeen. Keskustan puoluevaltuusto päätti leikkauksista piirien puoluetukeen huhtikuussa. Piirikokouksen yhteydessä käytiin poliittinen keskustelu, jossa summattiin puolueen ja piirin tilannetta ja suoriutumista eduskuntavaaleissa. Vieraana oli puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Lisätiedot:

Ville-Veikko Rantamaula
Helsingin Keskustan puheenjohtaja
vv.rantamaula(at)gmail.com

EtusivuUutisetHelsingin Keskusta esittää Suomen Pankin pääjohtajaa, tohtori Olli Rehniä presidenttivaaliehdokkaaksi