Helsingin Keskusta: Helsingissäkin Keskusta on ääriajattelun vastakohta

Kuvituskuva: Kuvakaappaus YLE:n verkkouutisesta (23.5.2021)

Vaalikonevastauksissaan Helsingin keskustalaiset erottuvat muista ryhmistä muodostamalla selkeän joukon, joka edustaa keskilinjaa niin akselilla oikeisto-vasemmisto kuin konservatiivi-liberaali. Helsingin keskustalaisille tärkeää sekä vaalien alla, vaaleissa että vaalien jälkeen ovat maltilliset arvot, suvaitsevaisuus ja asioiden tarkastelu myös pyrkien ymmärtämään itselle uusia näkökulmia.

Helsingin Keskustan tavoitteena on eloisa ja luonnonläheinen kaupunki, jossa yhdistyvät moderni suomalaisuus ja eurooppalaisuus. Helsinki on sosiaalisesti ja alueellisesti tasa-arvoisena kehittyvä yhteisö, joka tarjoaa hyvät lähipalvelut asukkailleen asuinpaikasta ja taustasta riippumatta.

Arvostamme ihmisten valinnanvapautta julkisissa ja kaupallisissa palveluissa. Tärkeintä on palveluiden saatavuus ja laatu. Yrittäjyyden edellytyksiä on parannettava kaikissa kaupunginosissa jo kaupunkisuunnittelussa.

Helsingin Keskustan vaalilauseena on ’Meidän Helsinkimme on kaikkien kaupunki’

Ehdokkaamme ovat iso joukko arjen asiantuntijoita timpurista professoriin ja muusikosta IT-päällikköön eri puolilta Helsinkiä. Ehdokkaidemme ajatukset ja tavoitteet muodostavat myös Helsingin Keskustan vaalilehden sisällön.

Keskustan ryhmä Helsingin kaupunginvaltuustossa on tehnyt johdonmukaisesti työtä parempien palveluiden, perheiden tarpeiden kuuntelemisen, Helsingin luonnonympäristön säilymisen ja toimivan kaupunkisuunnittelun puolesta.

Haluamme palauttaa lasten kotihoidon Helsinki-lisän, joka mahdollistaa perheille valinnanvapauden omissa ratkaisuissaan. Tästä asiasta myös valtaosa helsinkiläisistä on kanssamme samaa mieltä.

Me pidämme selvänä, että toteutuessaan Malmin lentokentän alueen rakentaminen kaupunginvaltuuston nyt hyväksymän kaavan mukaisesti tullaan havaitsemaan korvaamattomaksi virheeksi tulevina vuosikymmeninä. Siksi tämä päätös on muutettava tulevalla valtuustokaudella.

Nykyiset Helsingin valtapuolueet ajavat keskittävää, luonnonarvoista ja perheiden arjesta piittaamatonta politiikkaa. Helsingin Keskusta tarjoaa tälle politiikalle vaihtoehdon.

Helsingin Keskustan sääntömääräisen vuosikokouksen 25.5.2021 kannanotto

Lisätietoja:

Harriet Lonka, puheenjohtaja, puh. 0400 755 475
Noora Juvonen, toiminnanjohtaja, puh. 0400 457 771

EtusivuUutisetHelsingin Keskusta: Helsingissäkin Keskusta on ääriajattelun vastakohta