Helsingin Keskusta: Professori Laura Kolbe Helsingistä tiede- ja kulttuuriministeriksi

Helsingin Keskustan piiri ehdottaa professori Laura Kolbea puheenjohtaja Annika Saarikon seuraajaksi tiede- ja kulttuuriministerin paikalle.

Keskustan eduskuntaryhmän, europarlamenttiryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokous valitsee Saarikon seuraajan keskiviikkona 26.5.2021.

Laura Kolbe on Helsingin yliopiston Euroopan historian professori, jolla on monipuolinen kokemus suomalaisesta ja eurooppalaisesta tiede- ja kulttuuriyhteistyöstä. Hän on ottanut laajasti kantaa kulttuuri- ja tiedepolitiikan kansallisiin ja paikallisiin teemoihin kansalaiskeskustelijana ja kansalaisjärjestötoimijana sekä vaikuttanut monissa alan työryhmissä ja komiteoissa.

Kolbe on edistänyt historian ja kulttuuriperinnön yhteistutkimusta. Hän toimii aktiivisena tutkijana kaupunkitutkimuksen alalla ja on myös ansioitunut mediavaikuttaja ja tietokirjailija. Laura Kolbe on pitkäaikainen Helsingin keskustalainen kaupunginvaltuuston jäsen.

Helsingin Keskustan piiri katsoo, että professori Kolbella on erinomaiset edellytykset toimia tiede- ja kulttuuriministerin tehtävässä toimen laaja-alaisuus ja monet haasteet huomioon ottaen. Hänen valintansa edistäisi luottamuksen vahvistamista siihen, että tiede, sivistys ja kulttuuri ymmärretään laajasti osaksi koko Suomen tulevaisuuden elinvoimaa.

Lisätiedot: Piirin puheenjohtaja Harriet Lonka, puh. 0400 755 475

Lue seuraavaksi

Kotihoidon tuen Helsinki-lisä palautettava
Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee kuntavaalien jälkeen kaupungin tämän vuoden talousarvion ylittämistä. Kaupunginhallituksen enemmistö ei kuitenkaan esitä 1.6. voimaan tulleen kotihoidon tuen Helsinki-lisän rajun leikkauksen perumista.
11.6.2021 / Uutiset
EtusivuUutisetHelsingin Keskusta: Professori Laura Kolbe Helsingistä tiede- ja kulttuuriministeriksi