Jukka Ihanus ja Eeva Kärkkäinen: Korkeimman hallinto-oikeuden päätös viimeinen naula ylirakentamisen arkkuun

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös viimeinen naula ylirakentamisen arkkuun – Östersundomin rakentamisen lähtökohdaksi pientalot, puurakentaminen ja pikaraitiotie

Korkein hallinto-oikeus kumosi Östersundomin yleiskaavan hyväksymistä koskevan päätöksen.

Tästä tuleva aikalisä alueen kehittämiseen pitää nähdä Helsingin kaupungintalolla mahdollisuutena. Kaupungilla on nyt tilaisuus suunnitella Östersundomin aluetta kolmen p:n periaatteella – pientalot, puurakentaminen ja pikaraitiotie. Talous, ympäristö ja helsinkiläiset voittavat tässä mallissa.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös on viimeinen naula ylirakentamisen arkkuun. Alueelle suunniteltu metron varaan rakentuva raskas, kerrostalovaltainen rakentaminen on nyt viimein yksiselitteisesti pakko hylätä.

Östersundomista voidaan kehittää puurakenteinen tiivismatala pientaloalue – 15 minuutin elinympäristö, kuten ihanat suomalaiset puukaupungit. Tämä mahdollistaisi Natura-alueiden, ympäristöarvojen ja virkistysmahdollisuuksien paremman huomioimisen, kun alueella on vähemmän liikennettä kuin nyt kaatuneessa suunnitelmassa.

Metro olisi ollut myös helsinkiläisille veronmaksajille kallis investointi. Metron sijaan Östersundomin joukkoliikenne voi perustua Vantaalle ja Itäkeskukseen kulkevaan pikaraitiotiehen, joka Helsingin suunnitelmien mukaan jatkuu Teollisuuskadulle ja Pasilaan.

Lisätiedot:

Eeva Kärkkäinen, ministerin erityisavustaja, VTM, Helsingin Keskustan pormestariehdokas, 0401492201

Jukka Ihanus, lakimies, Helsingin Keskustan kuntavaaliehdokas, 050 463 9929

Lue seuraavaksi

Kotihoidon tuen Helsinki-lisä palautettava
Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee kuntavaalien jälkeen kaupungin tämän vuoden talousarvion ylittämistä. Kaupunginhallituksen enemmistö ei kuitenkaan esitä 1.6. voimaan tulleen kotihoidon tuen Helsinki-lisän rajun leikkauksen perumista.
11.6.2021 / Uutiset
EtusivuUutisetJukka Ihanus ja Eeva Kärkkäinen: Korkeimman hallinto-oikeuden päätös viimeinen naula ylirakentamisen arkkuun