Helsingin Keskusta kannattaa Riikka Pakarista puolueen varapuheenjohtajaksi

Helsingin Keskusta kannattaa nykyistä varapuheenjohtajaa ja puolueen kaupunkiverkoston vetäjää Riikka Pakarista, 40 jatkokaudelle varapuheenjohtajaksi.

– Keskustan tulevaisuus riippuu siitä, miten hyvin se pystyy puhuttelemaan kaupunkilaista äänestäjää, linjaa piirin varapuheenjohtaja Riina Länsikallio.

– Espoolaisena kaupunginvaltuutettuna ja vastavalittuna hyvinvointialueen edustajana Pakarinen olisi erinomainen valinta jatkamaan hyvin alkanutta puolueen kaupunkityötä. Luottamustehtäviensä kautta hänellä on vahvaa kaupunkipoliittista näkemystä, jatkaa Länsikallio.

Keskustan puoluekokous päättää puoluejohdon valinnoista 10.-12. kesäkuuta Lappeenrannassa. Helsingin Keskustan piirihallitus haluaa tukea ehdokkaita, jotka haluavat tehtävässään edistää pääkaupunkiseudun kehittymistä kaupunkilaisten hyvinvointia lisäävästi.

– Haluamme haastaa kaikki puoluejohtoon ehdolla olevat ottamaan rakentavasti kantaa pääkaupunkiseudun kehittämisestä ja tulevaisuudesta. Koko Suomen agendaan kuuluu myös Helsinki, joten haluamme syventää keskustelua kaikkien ehdolla olevien kanssa, summaa piirihallituksen jäsen Tuomas Meriniemi Helsingin keskustalaisten ajatuksia puoluekokouksen tulevista henkilövalinnoista.

Lisäksi ulko- ja turvallisuuspoliittinen osaaminen on yksi Pakarisen vahvuuksista, samoin kuin kokemus EU-tasolla. Näille taidoille on nyt suuri tarve ja arvo kansallisesti, kun elämme uutta aikakautta Euroopassa. EU:n ulkosuhteiden tuntemusta ja henkilökohtaisten verkostojen merkitystä ei voi vähätellä.

Pakarinen on tehnyt näkyvästi työtä kevään aikana sen eteen, että ulkopoliittisesta tilanteesta ja turvallisuuspolitiikan linjanvedoista on voitu käydä kansalaiskeskustelua puolueen järjestämien keskustelutilaisuuksien muodossa. Helsingin Keskustan mielestä Pakarinen on tehnyt juuri sellaista jäsenistöä ja kansalaisia osallistavaa kenttätyötä haastavan aiheen tiimoilta, jota puolueessa kovasti tarvitaan jatkossakin.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Noora Juvonen, puh. 0400 457 771

EtusivuUutisetHelsingin Keskusta kannattaa Riikka Pakarista puolueen varapuheenjohtajaksi