Helsingin Keskusta: Malmin kentälle uusi tulevaisuus

Helsinki malmin lentokenttä

Helsingin Keskustan piiri kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat olleet mukana edistämässä rakentavan kompromissiratkaisun löytymistä Malmin lentokenttätoimintojen ja luontoarvojen turvaamiseksi järkevän asuntorakentamisen mahdollistavalla tavalla.

Helsingin Keskusta on vuosien ajan johdonmukaisesti kannattanut Malmin lentokenttäalueen suunnittelua lentotoiminnan edellytykset ja luontoarvot turvaavalla tavalla. Malmin avoimen ideakilpailun voittanut Helsinki City Airpark idealuonnos tarjoaa erinomaisen pohjan jatkotyölle. Päätös Malmin tulevaisuudesta on tänään työnsä aloittavan uuden kaupunginvaltuuston käsissä.

– Luotamme, että sekä laajasti kannatettu kansalaisaloite että ideakilpailun tulokset ohjaavat myös asiaan varauksella suhtautuvia tahoja kantojensa tarkistamiseen asiassa. Myös hovioikeuden antama valituslupa lentotoimintojen häädössä antaa eväitä uuteen harkintaan, toteaa Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Terhi Peltokorpi.

Ideakilpailun voittanut ehdotus avaa hienosti uusia näkymiä modernin lentotoiminnan, asumisen ja luontoarvojen yhteensovittamiselle. Tässä olisi Helsingille erinomainen mahdollisuus profiloitua modernin teknologian, ympäristöarvojen ja asumisviihtyisyyden edelläkävijänä kaupunkirakenteensa kehittämisessä.

– Uskon, että tällainen innovatiivinen ratkaisu toisi Suomelle ja pääkaupungillemme myös kansainvälisesti positiivista huomiota. Olisi syytä myöntää, että aika on yksinkertaisesti ajanut ohi sellaisesta bulkkirakentamisajattelusta, jossa luontoarvot sivuuttaen maksimoidaan kerrosneliöt ja museoidaan vanha lentokenttäpaviljonki jonkinlaisena surullisena menneisyyden monumenttina asuinalueen keskelle, toteaa Helsingin Keskustan puheenjohtaja Harriet Lonka.

Lisätiedot:

Harriet Lonka puh. 0400 755 475
Helsingin Keskustan puheenjohtaja

Terhi Peltokorpi puh. 040 557 4671
Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja

EtusivuUutisetHelsingin Keskusta: Malmin kentälle uusi tulevaisuus