Helsingin Keskusta: Pirkkolan urheiluhalli uuteen paikkaan, nyt!

Helsingin Keskusta: Pirkkolan urheiluhalli uuteen paikkaan, nyt!

Helsingin Keskusta puolustaa sekä nuorten liikuntamahdollisuuksia että Keskuspuistoa ja kehottaa kaupunkia ja halliyhtiötä rakentamaan hallin pikaisella järjestelyllä esimerkiksi Pirkkolantien varteen sen sijaan, että riidellään ja odotellaan ratkaisua valitukseen.

Keskuspuistoon suunniteltu hallirakentaminen Pirkkolassa on pysähtynyt valitukseen. Tavanomaista on, että valitusten käsittelyyn menee vuosi. Tavanomaista on myös, että valituksia tulee. Keskuspuistoon rakentamisen kohdalla olisi ollut ihme, jos ei olisi tullut.

Hallin rakennuttajilla on rahat ja suunnitelmat sekä urakkasopimukset valmiina. Yksinkertaisin tapa välttää valituksen viivästys on katsoa hallille uusi paikka, josta kenelläkään ei ole aihetta valittaa. Jos kaupungilla on tahto saada hallin rakentaminen etenemään, kaupungilla on myös keinot saada rakentaminen käyntiin nopeasti uudessa paikassa. Paljon isompi nopeasti toteutettu hallihanke oli Harkimon rakennuttama Areena Ilmalassa.

Keskuspuiston hallille on esitetty useitakin parempia paikkoja. Esimerkiksi sijainti Pirkkolantien ja rakenteilla olevan Raidejokerin varrella. Siinä halli on oikeasti myös koululaisten, ei vain autoilijoiden saavutettavissa.

Helsingin Keskusta haluaa, että jatkossa Helsingin rakentamisessa otetaan huomioon yleiskaava ja sen henki kehittää Keskuspuistoa ja muuta lähiluontoa. Vanhentuneisiin ja erityisesti yleiskaavan kanssa ristiriitaisiin asemakaavoihin ei tule vedota.

Lisätiedot:
Antero Alku, puhelin 0400 446 841, Helsingin Keskustan varapuheenjohtaja
Antti Siika-aho, puhelin 050 575 4118, Helsingin Keskustan puheenjohtaja

 

 

Lue seuraavaksi

Helsingin Keskusta vaatii määrätietoisia toimia koronatestaamisen turvaamiseksi ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi
Keskustan mielestä jokaiselle kaupunkilaiselle pitää turvata välitön pääsy koronatestaukseen. Tällä hetkellä testaukseen pääseminen on ei ole johdonmukaista ja jonot ovat pitkät. Räikeimmissä tapauksissa esimerkiksi Espoossa terveyskeskusten takaisinsoittojärjestelmät on puhdistettu ja aloitettu alusta. Silti ajanvaraus koronatestaukseen tulisi olla mahdollista myös netin kautta.
11.8.2020 / Uutiset
EtusivuUutisetHelsingin Keskusta: Pirkkolan urheiluhalli uuteen paikkaan, nyt!