Helsingin keskustalaiset jyrähtävät: Helsingin koulut ja päiväkodit tarvitsevat lisää rahaa, eivät leikkauksia

Helsingin sanomat uutisoi tänään Helsingin kouluja ja päiväkoteja uhkaavista miljoonasäästöistä. Helsingin Keskustan valtuustoryhmän mielestä leikkaukset olisivat täysin väärä toimenpide.

– Ryhmäkoot ovat Helsingissä jo nykyään paikoin liian suuria oppilaiden haasteisiin nähden. Koronan jälkeisessä ajassa helsinkiläiset lapset ja nuoret tarvitsevat lisätukea, eivät leikkauksia, opettajana työskentelevä keskustan varavaltuutettu Anna Karhumaa sanoo.

Keskustan valtuustoryhmä pelkää, että leikkaukset vaikeuttaisivat etenkin niiden lasten ja nuorten tilannetta, joilla on jo vaikeuksia.

– Kouluista leikattaessa lapsen ja nuoren kotoa saamaan tuen merkitys kasvaa. Tämä eriarvoistaa edelleen oppilaita, valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Terhi Peltokorpi huomauttaa.

Koulujen välinen eriytyminen on Helsingissä huolestuttavan suurta. Nyt tarvitaan useiden vuosien mittainen ohjelma, jolla koulujen ja varhaiskasvatuksen rahoitusta lisätään pitkäjänteisesti etenkin niissä kouluissa joissa tuen tarve on suurta. Jokaisella lapsella ja nuorella, perhetaustaan ja asuinpaikkaan katsomatta, pitää olla yhdenvertaiset mahdollisuudet menestyä opinnoissaan ja tavoitella unelmiaan, varavaltuutettu Eeva Kärkkäinen vaatii.

Helsingin valtuustoryhmät käyvät syksyllä neuvottelut kaupungin ensi vuoden budjetista. Budjetti käsitellään valtuustossa ennen joulua.

EtusivuUutisetHelsingin keskustalaiset jyrähtävät: Helsingin koulut ja päiväkodit tarvitsevat lisää rahaa, eivät leikkauksia