Rantamaula: Keskusta puolustaa kestävää, kotimaista ruokaa

Helsingin Keskustan varapuheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula piti piirin virallisen puheenvuoron puoluevaltuuston kokouksessa 20.11.

Puhe kokonaisuudessaan:

Arvoisa puheenjohtaja, ministerit, hyvä puoluevaltuustoväki

Otan tässä vähän kantaa Helsingin politiikkaan, ja toivon, että tietty ideologisista syistä seuraava valinnanvapauden kieltäminen, ei leviä muualle.

Miksi vain kasvissyöjillä on oikeus valinnanvapauteen. Kaikkialla täytyy olla aina tarjolla kasvisvaihtoehto. Sekasyöjien valinnanvapautta ei sen sijaan kunnioiteta.

Helsinki pakottaa sekasyöjät kasvissyöjiksi. Kaupungin tilaisuuksissa ei tarjota jatkossa liharuokia. Kouluissa on pakollisia kasvisruokapäiviä, mutta ei pakollista liharuokapäivää.

Kasvisruokapäivinä on tarjolla vain toinen kasvisvaihtoehto, ei liha-, kana- tai kalavaihtoehtoa. Miten voi olla mahdollista, että sekasyöjät pakotetaan syömään kasvisruokaa, mutta kasvissyöjällä on aina oikeus syödä oman ruokavalionsa mukaista ruokaa?

Täytyy myöskin muistaa se, että kasvisruoka ei automaattisesti ole ympäristöystävällisempää kuin liharuoka. Jos pohditaan esim. kotimaisesta riistasta valmistetun ruuan ympäristöystävällisyyttä suhteessa Aasiasta rahtilaivalla tuodusta tofusta valmistettuun ruokaan, lienee ilmiselvää, että liharuoka on tässä tapauksessa ympäristöystävällisempää.

Vihreät eivät ole pohtineet linjausta loppuun asti.

Tosiasiallisesti kysymys on jälleen vain siitä, että he haluavat pakottaa ideologisista syistä kaikki samaan, heidän määrittelemäänsä muottiin, koska he näkevät, että vain heidän tapansa on oikea, kaikki muut vääriä: “It’s either my way or no way”.

Ruokaa me tarvitsemme kaikki. Keskusta puolustaa kestävää, kotimaista ruokaa. Se on paitsi vastuullisuus- myös huoltovarmuuskysymys. Siihen kuuluu kasvikset, liha, kala.

Ei vain jokin näistä.

 

Katso videoklippi puheenvuorosta (julkaistu 20.11.2021): https://www.facebook.com/HelsinginKeskusta/videos/359881292574404

Lisätiedot:

Ville-Veikko Rantamaula
varapuheenjohtaja
Helsingin Keskusta
puh. 040 8326682 tai vv.rantamaula(at)gmail.com

EtusivuUutisetRantamaula: Keskusta puolustaa kestävää, kotimaista ruokaa