Tiedote: Keskusta, KD ja Korjausliike tekniseen vaaliliittoon Helsingissä

Kuvassa teknisen vaaliliiton sopimuksen allekirjoittajat vasemmalta: Helsingin Keskustan Ville-Veikko Rantamaula, Harriet Lonka, Korjausliikkeen Petri Roininen, KD:n Miikka Korpiranta, Korjausliikkeen Toni Ahva ja KD:n Markus Hekkala

Keskusta, Kristillisdemokraatit ja Korjausliike ovat tiistai-iltana solmineet teknisen vaaliliiton eduskuntavaaleissa Helsingissä. Vaaliliitto tavoittelee kahta kansanedustajapaikkaa ensi kevään vaaleissa.

“Solmimalla vaaliliiton tahdomme tarjota äänestäjille vaihtoehdon Helsingin valtapuolueille. Neuvoteltu vaaliliitto on historiallinen ja antaa meille edellytykset ennennäkemättömään vaalikiriin Helsingissä. Viime eduskuntavaaleissa puolueidemme yhteenlaskettu kannatus olisi tuonut kirkkaasti yhden kansanedustajapaikan, ja nyt Helsinkiin tulevan lisäpaikan myötä tavoittelemme kahta”, sanovat vaaliliittosopimuksen allekirjoittajat Harriet Lonka Keskustasta, Markus Hekkala Kristillisdemokraateista ja Petri Roininen Korjausliikkeestä.

Vaalipiirien paikkajaon uudistumisen myötä Helsingistä valitaan yksi kansanedustaja enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Vaaliliitto on tekninen, eli jokaisella puolueella on oma vaaliohjelmansa eduskuntavaaleissa. Jokainen puolue vastaa itse ehdokasasettelustaan. Vaaliliiton sisällä Keskusta asettaa yksitoista ehdokasta, Kristillisdemokraatit kahdeksan ja Korjausliike neljä.

Lisätietoja:

Harriet Lonka
Puheenjohtaja, Helsingin Keskusta

harriet.lonka@gmail.com

EtusivuUutisetTiedote: Keskusta, KD ja Korjausliike tekniseen vaaliliittoon Helsingissä