Valtuustoaloite rakennushistoriasta kertovien seinälaattojen toteuttamiseksi Helsingissä

Valtuutettu Laura Kolben (kesk) aloite rakennushistoriasta kertovien seinälaattojen toteuttamiseksi  Helsingissä:

Jokaisessa suuremmassa kaupungissa pohditaan miten tehdä kaupungin historia ja edelleen näkyvät monet kerrostumat kaupungissa näkyväksi.

Miten saada mennyt (tapahtumat, rakennukset ja ihmiset) puhumaan meille? Kaupunginmuseot tekevät tätä tehtävää useissa kaupungeissa. Myös kadunnimet ja metroasemien nimet voivat kertoa menneisyyden vaikuttajista, ilmiöistä, tapahtumista – jopa sodasta ja rauhasta.

Osana museaalista ja kaupunkihistoriallista kansalaisintressiä on kehitetty urbaani keino tiedon välittämiseen: historiallisesti arvokkaisiin, merkittäviin ja/tai kiinnostaviin rakennuksiin on laitettu infotauluja ja tietolaattoja seinään, ovenpieleen ja kiinteistön eteen. Pienissä, siisteissä ja tyylikkäissä tekstitauluissa voidaan avata vanhojen rakennusten historiaa, arkkitehtuuria ja merkityksiä.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsingin kaupunki selvittää yhdessä (vaikkapa) Kaupunginmuseon ja Helsinki-seuran sekä kaupunginosayhdistysten ja kiinnostuneiden yritysten kanssa mahdollisuutta toteuttaa Helsingin rakennushistoriallisesti arvokkaisiin yksityisiin ja julkisiin rakennuksiin informaatiolaatta (myös digitaalinen infotaulu on mahdollinen).

Aloite on jätetty 8.12. kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Lisätiedot:

Laura Kolbe
kaupunginvaltuutettu, Euroopan historian professori
Puh. 050 3182799

 

EtusivuUutisetValtuustoaloite rakennushistoriasta kertovien seinälaattojen toteuttamiseksi Helsingissä