Vaaliohjelma julki – Eteenpäin koko Varsinais-Suomi!

Varsinais-Suomen Keskusta on julkaissut vaaliohjelmansa eduskuntavaleihin. Keskustan visio on ”Aktiivinen, toimelias ja inhimillinen Varsinais-Suomi”. Keskusta lähtee eduskuntavaaleihin seitsemällä eri teemalla: koti ja perheet, koulutus ja opiskelu, terveyspalvelut, talous ja elinvoima, maatalous ja maaseutu, saaristo sekä liikenne.

”Halusimme nostaa ohjelmassa esiin keskeisiä varsinaissuomalaisia teemoja. Meille tärkeää on muun muassa panostaa olemassa olevan liikenneverkoston kunnossapitoon ja kehittämiseen sekä haluamme edistää seudullista lähiliikennettä niin maanteillä kuin raiteillakin. Myös Turun lentoaseman toiminta pitää turvata ja pyrkiä vauhdittamaan monipuolisen liikenteen saamista kentälle”, linjaa Varsinais-Suomen Keskustan puheenjohtaja Pekka Kuusisto.

Varsinais-Suomen Keskusta ottaa ohjelmassaan myös kantaa terveyspalveluihin. Asiakkaan henkilökohtaisesta kohtaamisesta tulee huolehtia palvelujen tarjonnassa ja kilpailutuksissa liikevaihdon koko ei voi olla keskeisin valinnan peruste.

”Haluamme, että Varsinais-Suomesta tulee omalääkäritiimin pilottimaakunta. Tämän lisäksi liikkumattomuuden torjunnasta tulisi oma Varsinais-Suomi -projekti. Meidän on oltava edelläkävijöitä ja kokeilla rohkeasti uutta”, sanoo Kuusisto.

Varsinais-Suomen Keskustan eduskuntavaaliehdokaslista on täynnä. Keskusta lähtee eduskuntavaaleihin koko vaalipiirin kaikki seudut kattavalla ehdokasjoukolla, jossa on edustusta monipuolisesti eri ammattikunnista ja eri ikäluokista. Ehdokkaat ovat:

Olli-Pekka Aalto, maatalousyrittäjä, agrologi (AMK), Marttila
Antti Airikki, yrittäjä, Nousiainen
Perttu Helin, erityisopettaja, Turku
Olavi Jantunen, kommodori evp., varatoimitusjohtaja, Salo
Riitta Karjalainen, asumispalvelupäällikkö, Turku
Mauri Kontu, yrittäjä, teollisuusneuvos, Uusikaupunki
Jani Kurvinen, yrittäjä, Somero
Jonna Lappalainen, sosionomi (AMK), Kemiönsaari
Anniina Lehmus, eläinlääketieteen yo, Kaarina
Ilkka Pilpola, maatalousyrittäjä, Mynämäki 
Johanna Riski, maatalousyrittäjä, Salo
Mimmi Ruusunen, puutarhuri, Turku
Annika Saarikko, keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri, Oripää
Henna Takatalo, poliittinen suunnittelija, agrologiopiskelija, Lieto
Reetta Tanila-Järvinen, sairaanhoitaja, Naantali
Mikko Vuolle, asiakasneuvoja, liiketaloudenopiskelija, Loimaa
Anu Vuorinen, terveydenhoitaja (YAMK), Parainen

Lisätietoja toiminnanjohtaja Hanna Vuola

Lue seuraavaksi

Minne menet Keskusta? Kutsumme Sinut tulevaisuustyöhön rakentamaan entistä vahvempaa Keskustaa.
Kutsumme Keskustan jäsenet mukaan etsimään ratkaisuja puolueen entistä vahvemman tulevaisuuden rakentamiseksi. Olemme käynnistäneet kesäkuussa maakuntakierroksen. Toteutamme lokakuun loppuun mennessä kaikkiaan 19 alueellista tilaisuutta. Nämä Keskustan tulevaisuustyöpajat pureutuvat järjestöstrategian lisäksi vaalianalyysiin ja kutsuvat keskustelemaan aatteestamme. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita jäsenemme, kunta- ja aluepäättäjämme, järjestötoimijamme sekä muut toiminnassamme mukana olevat.
11.8.2023 / Uutiset
Maakuntakaavaa kehitettävä kuntien kaavoitusta kunnioittaen ja kuunnellen
Kaavahierarkiassa kunnalla on oman alueensa paras tuntemus ja paikallinen demokraattisesti valittu valtuusto päättämässä kuntansa kehittämisestä. Keskustan maakuntavaltuustoryhmä vastustaa maakuntakaavatason rakentamista rajoittavia ohjausmerkintöjä ja painottaa maanomistajien kuulemista ja omistusoikeuden kunnioittamista mahdollisten kaavojen osalta (kokous liite §16 s.5/ rakentamattomuuden ohjauksen lisääminen).
14.6.2023 / Uutiset
Puoluevaltuutettu Juha Lehtinen: Vaalit oli ja meni.
Keskusta pitää huolen kaikista. Niitä, joilla menee heikommin, tuemme yhteiskunnan keinoin ja niitä, jotka tilapäisesti ovat avun tarpeessa, autamme tukiverkoston kautta nousemaan takaisin yhteiskunnan rattaille. 
23.4.2023 / Uutiset
EtusivuUutisetVaaliohjelma julki – Eteenpäin koko Varsinais-Suomi!