Edistykselliset Keskustanaiset: Suomen haettava Nato-jäsenyyttä

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan tavoite on estää Suomen joutuminen konfliktiin ja turvata maamme itsemääräämisoikeus. Tämän takaamiseksi Suomi on ylläpitänyt vahvaa kansallista puolustusta, rakentanut kansainvälisiä kumppanuuksia ja harjoittanut kahdenvälisiä Venäjä-suhteita.

Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut peruuttamattomasti Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Venäjä on osoittanut olevansa valmis käyttämään avointa sotilaallista voimaa tavoitteidensa ajamiseksi. Näköpiirissä ei ole muutosta parempaan. Vaikka Suomeen ei nyt kohdistu välitöntä uhkaa, on meidän vahvistettava puolustustamme entisestään.

Suomella on jo nyt läheinen kumppanuus Pohjois-Atlantin puolustusliitto Naton kanssa. Suomi on yhdessä Ruotsin kanssa teknisesti yhteensopiva, jakaa tietoja ja harjoittelee säännöllisesti Nato-maiden kanssa. Suurin osa EU-maista on jo Naton jäseniä.

Sotilaallinen liittoutumattomuus on ollut Suomelle perusteltu ratkaisu sodanjälkeisen ajan yhdessä vahvan länsi-integraation ja oman puolustuskyvyn kanssa. Vakaus Euroopassa on kuitenkin järkkynyt Venäjän käynnistämän hyökkäyssodan myötä.

Siksi esitämme, että Suomen Keskusta asettaa tavoitteeksi Suomen NATO-jäsenyyden ja edistää Suomen liittymistä puolustusliittoon.

EtusivuUutisetEdistykselliset Keskustanaiset: Suomen haettava Nato-jäsenyyttä