Helsingin Keskusta ja Helsingin Keskustanuoret: Tartuntatautipäivärahaa ei tule kustantaa matkustussuositusten laiminlyömistä

Kelan maksama tartuntatautipäiväraha on tarkoitettu kaikille niille työntekijöille, joille aiheutuu ansionmenetystä työstä karanteenin johdosta. Korvaus kattaa palkanmenetyksen 100 %, mikäli henkilö ei pysty tekemään etätöitä.

Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä,  joten ei ole oikein, että veronmaksajat maksavat kustannukset matkustussuositusten rikkomisesta ja siitä aiheutuvasta karanteenista. Riskimaihin matkustavat ja sieltä palaavat aiheuttavat meille kaikille terveysriskejä. Riskimaihin lähteneiden tulee kantaa itse kuluriski.

Vaadimme pikaista ongelmaan tarttumista. On ensitilassa selvitettävä voidaanko asia ratkaista laintulkinnalla. Mikäli ongelmaa ei laintulkinnalla voida poistaa, niin vaadimme lainmuutosta, jonka perusteella riskimaihin lähteneille tartuntatautipäiväraha maksettaisiin vain perustellusta syystä. Tavalliset lomamatkat eivät oikeuttaisi korvaukseen.

Lisätiedot:

Antero Alku, Helsingin Keskusta, puhelin 0400-446 841
Jade Myllykangas, Helsingin Keskustanuoret, puhelin 045-130 4533

Lue seuraavaksi

SOSTER: Raimo Ikonen - Aktiivinen ikääntyminen on nyt koetuksella
Korona on koetellut lähes kaikkia ikäryhmiä. Ikääntyneiden tunnot ovat jääneet vähälle ja niitä on tullut ilmi lähinnä kyselyissä ja tutkimuksissa. Tuoreessa THL:n tutkimuksessa todetaan, että ikääntyneet ovat kärsineet eniten eristämisen, kotihoidon rajoitusten, omaishoitajien jaksamisen, vierailukieltojen, yksinäisyyden ja psyykkisten kuormituksen vuoksi. Heiltä puuttuu perheen lähiverkosto, sosiaaliset kontaktit, työkontaktit ja useimmiten digitaidot.
8.1.2021 / Uutiset
Helsingin Keskusta nimesi Eeva Kärkkäisen pormestariehdokkaakseen
Kärkkäisen mielestä Helsingin kaupunginvaltuusto kaipaa keskustalaista linjaa: helsinkiläisten hyvän arjen, työn ja yrittäjyyden sekä lähiluonnon puolustamista.
22.12.2020 / Uutiset
Hae Keskustan Helsingin piirin toiminnanjohtajaksi
Hae Keskustan Helsingin piirin toiminnanjohtajaksi vakituiseen työsuhteeseen 1.2.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.
22.12.2020 / Uutiset
EtusivuUutisetHelsingin Keskusta ja Helsingin Keskustanuoret: Tartuntatautipäivärahaa ei tule kustantaa matkustussuositusten laiminlyömistä