Helsingin Keskusta ja Helsingin Keskustanuoret: Tartuntatautipäivärahaa ei tule kustantaa matkustussuositusten laiminlyömistä

Kelan maksama tartuntatautipäiväraha on tarkoitettu kaikille niille työntekijöille, joille aiheutuu ansionmenetystä työstä karanteenin johdosta. Korvaus kattaa palkanmenetyksen 100 %, mikäli henkilö ei pysty tekemään etätöitä.

Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä,  joten ei ole oikein, että veronmaksajat maksavat kustannukset matkustussuositusten rikkomisesta ja siitä aiheutuvasta karanteenista. Riskimaihin matkustavat ja sieltä palaavat aiheuttavat meille kaikille terveysriskejä. Riskimaihin lähteneiden tulee kantaa itse kuluriski.

Vaadimme pikaista ongelmaan tarttumista. On ensitilassa selvitettävä voidaanko asia ratkaista laintulkinnalla. Mikäli ongelmaa ei laintulkinnalla voida poistaa, niin vaadimme lainmuutosta, jonka perusteella riskimaihin lähteneille tartuntatautipäiväraha maksettaisiin vain perustellusta syystä. Tavalliset lomamatkat eivät oikeuttaisi korvaukseen.

Lisätiedot:

Antero Alku, Helsingin Keskusta, puhelin 0400-446 841
Jade Myllykangas, Helsingin Keskustanuoret, puhelin 045-130 4533

Lue seuraavaksi

Helsingin Keskusta vaatii määrätietoisia toimia koronatestaamisen turvaamiseksi ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi
Keskustan mielestä jokaiselle kaupunkilaiselle pitää turvata välitön pääsy koronatestaukseen. Tällä hetkellä testaukseen pääseminen on ei ole johdonmukaista ja jonot ovat pitkät. Räikeimmissä tapauksissa esimerkiksi Espoossa terveyskeskusten takaisinsoittojärjestelmät on puhdistettu ja aloitettu alusta. Silti ajanvaraus koronatestaukseen tulisi olla mahdollista myös netin kautta.
11.8.2020 / Uutiset
Eeva Kärkkäinen: Korvaamaton lähiluonto
Kuluneena keväänä monen helsinkiläisen harrastaminen on ollut tavallisesta poikkeavaa. Sisäliikunnan ja jumppatuntien sijaan olemme löytäneet itsemme normaalia useammin kävelemästä ja juoksemasta lähiluonnossa.
24.6.2020 / Uutiset
EtusivuUutisetHelsingin Keskusta ja Helsingin Keskustanuoret: Tartuntatautipäivärahaa ei tule kustantaa matkustussuositusten laiminlyömistä