Helsingin Keskusta vaatii määrätietoisia toimia koronatestaamisen turvaamiseksi ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi

Keskustan mielestä jokaiselle kaupunkilaiselle pitää turvata välitön pääsy koronatestaukseen. Tällä hetkellä testaukseen pääseminen on ei ole johdonmukaista ja jonot ovat pitkät. Räikeimmissä tapauksissa esimerkiksi Espoossa terveyskeskusten takaisinsoittojärjestelmät on puhdistettu ja aloitettu alusta. Silti ajanvaraus koronatestaukseen tulisi olla mahdollista myös netin kautta.

Helsingin Keskusta muistuttaa, että testauksen ongelmat johtuvat resurssi- ja organisointipulasta. Ratkaisuksi ongelmaan Keskusta esittää, että Helsingin kaupunginhallituksen käyttövaroja lisätään, jotta kuntalaisten testaaminen voidaan turvata.

Helsingin Keskusta ehdottaa, että HUS-alueella otetaan käyttöön lapsiperheiden vanhemmille suunnattu oma yleinen koronapalvelunumero. Tämän palvelunumeron kautta päiväkotilasten ja koululaisten vanhemmat voivat saada tietoa ja tarvittaessa lapselle lähetteen koronatestaukseen.

Testaamisen turvaamisen lisäksi Keskusta katsoo, että tarvitaan poikkihallinnollinen suunnitelma arjen turvaamiseksi erityisesti pienituloisille ja lapsiperheille. Koronakevään aikana lisääntynyt perheväkivalta, toimeentulo-ongelmat sekä esimerkiksi liikkumisen vaikeutuminen ovat ajaneet monet pienituloiset ja lapsiperheet vaikeuksiin.

Keskusta ehdottaa laaja-alaista oikeudenmukaisuusohjelmaa, jota ryhdytään panemaan toimeen ensi tilassa. Keskusta muistuttaa, että Helsingin kokoisella kaupungilla ei ole varaa päästää sosiaalisia eroja repeämään.

Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ohjelmaa Keskusta toteuttaisi ensi vaiheessa lisäämällä kaupunginhallituksen käyttövaroja. Esimerkiksi kehitysvammaiset ja osatyökykyiset ovat kohdanneet erityisiä haasteita korona-aikana. Helsingin Keskustan mielestä kestävä ratkaisu on turvata muun muassa sosiaalisektorin riittävä rahoitus kaupungin talousarvioissa.

Lisätiedot
Antti Siika-aho, Helsingin Keskustan puheenjohtaja, puhelin 050-575 4118

Lue seuraavaksi

Eeva Kärkkäinen: Korvaamaton lähiluonto
Kuluneena keväänä monen helsinkiläisen harrastaminen on ollut tavallisesta poikkeavaa. Sisäliikunnan ja jumppatuntien sijaan olemme löytäneet itsemme normaalia useammin kävelemästä ja juoksemasta lähiluonnossa.
24.6.2020 / Uutiset
EtusivuUutisetHelsingin Keskusta vaatii määrätietoisia toimia koronatestaamisen turvaamiseksi ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi