Helsingin Keskusta nimesi Eeva Kärkkäisen pormestariehdokkaakseen

Helsingin Keskusta nimesi erityisavustaja Eeva Kärkkäisen Keskustan pormestariehdokkaaksi

Kärkkäisen mielestä Helsingin kaupunginvaltuusto kaipaa keskustalaista linjaa: helsinkiläisten hyvän arjen, työn ja yrittäjyyden sekä lähiluonnon puolustamista.

– Näissä asioissa Helsingin valtapuolueet eivät ole onnistuneet. Tuoreet päätökset leikkauksista koulutukseen sekä kotihoidontuen Helsinki-lisään ovat osoitus valtapuolueiden vieraantumisesta perheiden ja koulujen arjesta. Perheet tarvitsevat monimuotoisia lapsenhoidon mahdollisuuksia ja lapset ja nuoret riittävää tukea koulunkäyntiin, Kärkkäinen toteaa.

Hän korostaa, että Helsingin taloudesta voidaan pitää vastuullisesti huolta myös ilman näitä leikkauksia. Vakaan taloudenpidon ytimessä on Helsingissä syrjäytymisen vähentäminen sekä työllisyyden ja yrittäjyyden lisääminen.

Kärkkäinen muistuttaa lähiluonnon merkityksestä kaupunkilaisten hyvinvoinnille ja asuinalueiden vetovoimalle.

– Helsingin vallanpitäjien viime vuosien päätökset, kuten Malmin lentokentän rakentaminen ja Keskuspuiston nakertaminen, suututtavat oikeutetusti monia helsinkiläisiä. Jokaisella helsinkiläisellä pitää olla oikeus lähiluontoon.

Kärkkäinen on tyytymätön pormestari Jan Vapaavuoren tapaan lietsoa vastakkainasettelua kaupunkien ja muun Suomen välille. Riitelyn sijaan Helsingin kannattaisi tavoitella koko Uudenmaan menestystä.

– Helsinki hyötyy siitä, että suomalainen maaseutu on elinvoimainen. Korona-aika on osoittanut, että Uudenmaan maaseutumaiset kunnat kannattaa nähdä osana pääkaupunkiseudun vetovoimaa. Tätä yhteyttä kannattaa kehittää avoimella mielellä ja yhteistyössä.

Helsingin Keskustan pormestariehdokkaan tehtävä on tuoda aktiivisesti esiin Helsingin Keskustan linjaa, Kärkkäinen sanoo.

– Pormestariehdokkaiden persoonien ympärille keskittyvä keskustelu hämärtää, että kuntavaaleissa valitaan ennen kaikkea Helsingille kaupunginvaltuustoa. Kaupunginvaltuuston kokoonpano ja puolueiden linjat ovat vaaleissa olennaisinta. Keskusta on paras vaihtoehto ei-vasemmistolaisille äänestäjille, jotka kaipaavat arkijärkistä vaihtoehtoa Helsingin valtapuolueiden kovakorvaiselle linjalle.

Kärkkäinen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja valtiotieteiden kandidaatiksi Uppsalan yliopistosta Ruotsista. Hän työskentelee tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon erityisavustajana ja on aiemmin toiminut muun muassa pääministeri Juha Sipilän erityisavustajana ja politiikan toimittajana. Kärkkäinen on keskustan varajäsen Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa.

Helsingin Keskusta järjesti ylimääräisen yleisen kokouksen 22.21.2020, jossa ehdokas nimettiin.

Lisätiedot:
Eeva Kärkkäinen, puhelin 040 149 2201, eeva.s.karkkainen@gmail.com
Antero Alku, puhelin 0400 446 841, antero.alku@alkutieto.fi

 

EtusivuUutisetHelsingin Keskusta nimesi Eeva Kärkkäisen pormestariehdokkaakseen