Riina Länsikallio – puheenvuoro puoluevaltuustossa 25.11.2023

Keskustan Helsingin piirin puoluevaltuuston jäsen Riina Länsikallion puheenvuoro puoluevaltuuston yleiskeskustelussa 25.11.2023:

Hyvä puheenjohtaja ja puoluevaltuutetut,

Puhutaan hetki luvuista ja taloudesta.

Keskustan kannatus on jämähtänyt pysyvästi 10 prosenttiin. Kannatuksen nostaminen ei näy puolueen talouden ja toiminnan suunnittelussa.

Kärjistetysti puolue jakaa rahaa sinne, missä meitä jo äänestetään. Tarvitsemme kuitenkin uusia kannattajia. Kuten Keskusta 2010 -raportti oikein päätteli, tulevaisuus puolueen kannalta ei näytä kovin hyvältä, koska meillä on vain 5 kansanedustajaa Tampereen eteläpuolella, jossa asuu suurin osa Suomen väestöstä.

Tämän vuoksi Keskustan resursseja pitäisi jakaa jatkossa niin, että painopiste suurissa kasvukeskuksissa. Siellä ne uudet äänestäjät ovat, siellä täytyy meidänkin olla ja näkyä. Jos meillä on halua nostaa keskusta uudelleen suureksi puolueeksi, pitää alkaa ajatella uudella tavalla.

Puolueen operatiivinen voima, puoluetoimisto, piirit, sisarjärjestöjen ja kansanedustajien voima tulisi olla parhaalla mahdollisella tavalla käytössä kannatuksen nostamiseksi.

Teen puoluevaltuustolle ponsiesityksen:

”Väestömäärä tulee ottaa paremmin huomioon puoluetuen laskentaperusteissa. ”

Tällä hetkellä painoarvo on 11% puoluetuen jakomallissa.

Lisätiedot: 

Riina Länsikallio
lansikallio@gmail.com

EtusivuUutisetRiina Länsikallio – puheenvuoro puoluevaltuustossa 25.11.2023