Vantaa-Kerava: Keskustan aluevaltuustoryhmä tutustuu Vantaan ja Keravan palveluyksiköihin

Ruusuhakaan tutustuivat vasemmalta lukien Timo Laaninen, Pirjo Luokkala, Marja-Leena Sonninen ja Aila Murtomäki. Asumisyksikön toimintaa esittelivät Sanna Misukka ja Terhi Hinttaniemi.

(Kuva: Ruusuhakaan tutustuivat vasemmalta lukien Timo Laaninen, Pirjo Luokkala, Marja-Leena Sonninen ja Aila Murtomäki. Asumisyksikön toimintaa esittelivät Sanna Misukka ja Terhi Hinttaniemi.)

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Keskustan valtuustoryhmä käy syksyn aikana tutustumassa vanhusten ja vammaisten palveluyksiköihin, joiden toiminta siirtyy vuodenvaihteessa hyvinvointialueen vastuulle. Ensimmäisenä kohteena oli keskiviikkona 24. elokuuta asumisyksikkö Ruusuhaka Vantaan Rekolassa.

Ruusuhaan toimintaa esittelivät asumispalvelujen päällikkö Sanna Misukka ja toimintayksikön esihenkilö Terhi Hinttaniemi Vantaan kaupungilta. Keskustan puolelta tilaisuuteen osallistuivat valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirjo Luokkala, varapuheenjohtaja Timo Laaninen sekä keskusta-aktiivit Marja-Leena Sonninen ja Aila Murtomäki.

Ruusuhaka on kodinomainen palveluyksikkö, jossa on paikkoja noin viidelletoista asukkaalle kahdessa rakennuksessa. Jokaisella on oma viihtyisä kaksio, minkä lisäksi taloissa on yhteisiä tiloja.

Ruusuhaan historia on mielenkiintoinen. Sen perustivat 2000-luvun alussa vanhemmat, joiden lapset tarvitsivat tuettua asumista. Toimintaa pyöritti aluksi vanhempien perustama yhdistys, joka vastasi myös tilojen rakentamisesta. Sittemmin toiminta siirtyi muutamien välivaiheiden kautta Vantaan kaupungille, joka vastaa nykyisin myös asukkaiden valinnasta.

Yksikössä toteutetaan modernia toimintatapaa vammaisten palveluissa. Sen ytimessä on asukkaiden itsemääräämisoikeus. -Oma tupa, oma lupa, asumispalvelujen päällikkö Misukka tiivisti.

Asukkaat voivat vaikuttaa monin tavoin yksikön toimintaan. Misukka ja Hinttaniemi toivoivat, että he voisivat jatkossa osallistua vielä entistä enemmän esimerkiksi työpaikkailmoitusten laadintaan ja haastatteluihin, joissa haetaan uusia työntekijöitä.

Työntekijöiden saaminen on Ruusuhaassa samanlainen haaste kuin monissa muissakin sosiaalipalveluiden yksiköissä. Misukan mukaan alalla on nyt työnhakijan markkinat. -Nyt meidän on myytävä itsemme työnhakijoille.

Ruusuhaan työntekijöillä on sairaanhoitajan tai lähihoitajan koulutus. Nyt toiveissa on saada taloon yksi hoiva-avustaja.

Keskiviikkona käytiin läpi muitakin ajankohtaisia ongelmia. Tietojärjestelmä Apotti on tuonut omat haasteensa ja tiedotusta voisi aina parantaa.

Misukka ja Hinttaniemi esittivät keskiviikkona myös toiveita uudelle hyvinvointialueelle. Tärkeimmäksi nousi hoidon yhteisten laatukriteerien luominen. Poliitikoilta he toivoivat vammaistyön tuntemusta ja ymmärrystä vammaisten itsemääräämisoikeuden tärkeydelle.

Lue seuraavaksi

Inna Kallioisen puhe puoluevaltuustossa 26.11.2022
Huumausainepolitiikan päätavoitteena pitää tulevaisuudessakin olla huumeiden käytön vähentäminen.
29.11.2022 / Uutiset
Vammaisten ihmisoikeuksien toteutuminen on meille sydämen asia
Kansainvälisenä vammaisten oikeuksien päivänä 3.12.2022 nostetaan lippu salkoon. Vammaisten ihmisoikeuskysymys on meille sydämen asia.
28.11.2022 / Uutiset
Valtuustoaloite: Omaishoitajien palvelutarpeiden tunnistaminen ja omaishoitajien jaksamisen tukeminen
Keskustan Vantaan ja Keravan aluevaltuustoryhmä teki valtuustoaloitteen tiistaina 22.11.2022 omaishoitajien palvelutarpeiden tunnistamisesta ja omaishoitajien jaksamisen tukemisesta. Aloite sai tukea kaikista valtuustoryhmistä ja etenee päätösvalmisteluun.
23.11.2022 / Uutiset
EtusivuUutisetVantaa-Kerava: Keskustan aluevaltuustoryhmä tutustuu Vantaan ja Keravan palveluyksiköihin