Vantaa-Kerava: Keskustan valtuustoryhmä tutustui Koivukodin ja Pikku-Koivun asumisyksiköihin

Keskusta jatkoi vierailujaan Vantaan Keravan asumisyksiköissä
Keskusta jatkoi vierailujaan Vantaan Keravan asumisyksiköissä

Ruusuhakaan tutustuivat vasemmalta lukien Timo Laaninen, Pirjo Luokkala, Marja-Leena Sonninen ja Aila Murtomäki. Asumisyksikön toimintaa esittelivät Sanna Misukka ja Terhi Hinttaniemi.

(Kuva: Koivukotiin kävivät tutustumassa vasemmalta Pirjo Luokkala, Marja-Leena Soininen, Timo Laaninen ja Aila Murtomäki. Koivukodin toimintaa esittelivät Päivi Wilenius ja Sanna Misukka.)

Vantaan Keravan hyvinvointialueen valtuuston keskustaryhmä jatkoi keskiviikkona 31. elokuuta vierailujaan asumisyksiköissä, joiden toiminta siirtyy vuodenvaihteessa hyvinvointialueen vastuulle. Keskiviikkona kävimme Vantaan kaupungin tehostetun palveluasumisen yksikössä Koivukodissa, lasten- ja nuorten tilapäishoidon yksikössä Pikku-Koivussa sekä palveluasumisen yksikössä Kerokujalla.

Keskustasta puolelta tapaamisiin osallistuivat aluevaltuuston keskustan ryhmän puheenjohtaja Pirjo Luokkala, varapuheenjohtaja Timo Laaninen sekä keskusta-aktiivit Marja-Leena Sonninen ja Aila Murtomäki.

Koivukodin ja Pikku-Koivun toimintaa esittelivät asumispalveluiden päällikkö Sanna Misukka ja toimintayksikön esimies Päivi Wilenius. Kerokujalla keskustelimme yksikön työntekijöiden Tanja Kononovin, Heidi Kortelaisen, Matti Korhosen ja Sari Lindbergin kanssa.

Koivukoti on tuetun asumisen yksikkö, jossa asukkaat ovat pitkäaikaisia ja hoidon tarve 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Pikku-Koivu on tarkoitettu nuoremmillle, jotka ovat tilapäisen avun tarpeessa.

Koivukodissa keskustelimme erityisesti nuorten työntekijöiden rekrytoinnin haasteista. Misukka ja Wilenius kertoivat, että nuoret asettavat työlle nyt aivan erilaisia vaatimuksia ja ehtoja kuin takavuosina. He osaavat vaatia joustoja työnantajalta.

Kerokujallakin on pitkäaikaisia asukkaita. Siellä tuen tarve on pienempi ja henkilökuntaa on paikalla klo 8-21 välisenä aikana. Monet asukkaista käyvät töissä tai koulussa, minkä ohella he osallistuvat säännöllisesti ruoan valmistukseen omassa keittiössä.

Kerokujan työntekijöiden toivelistan kärkipäässä oli toive pidempiaikaisesta esihenkilöstä. Parin vuoden aikana esihenkilöt ovat vaihtuneet moneen kertaan.

Keskustan valtuustoryhmä tuo tuliaisina kaikkiin vierailukohteisiin palmuvehkan. Kasvi muistuttaa siitä, että niin henkilökunta kuin asukkaatkin tarvitsevat jaksaakseen aurinkoa, lämpöä ja kaikenlaista ravintoa.

Lue seuraavaksi

Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä tutustuu hyvinvointialueen palvelutarjontaan
Keskustan Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä aloitti koko syksyn kestävän kiertueen vierailemalla muutama viikko sitten Nummelan terveysasemalla. Tällä viikolla vuorossa oli Lohjan sairaalan päivystys. Kiertueella pyritään vahvistamaan käsitystä hyvinvointialueen palvelutarjonnasta.
20.9.2023 / Uutiset
Vantaa-Keravan aluevaltuustoryhmä on pieni mutta aktiivinen
Vantaa-Keravan aluevaltuustoryhmä oli pienestä koostaan huolimatta erittäin aktiivinen 11.9. pidetyssä aluevaltuuston kokouksessa.
15.9.2023 / Uutiset
Keskustan Vantaa-Keravan aluevaltuustoryhmä vaatii lastensuojelun henkilöstön riittävyyden turvaamista nyt ja tulevaisuudessa
Keskustan aluevaltuustoryhmä teki valtuustoaloitteen lastensuojelun työntekijöiden riittävyyden turvaamisesta. Valtuustoaloite sai kannatusta yli puoluerajojen ja nyt se etenee valmisteluun. Aloitteessa edellytetään, että hyvinvointialue ryhtyy kaikkiin mahdollisiin ja vielä käyttämättömiin toimenpiteisiin lastensuojelun henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi. Työntekijöiden määrä tulee saada pysyvästi kestävälle, lasten edun mukaiselle pohjalle.
12.9.2023 / Uutiset
EtusivuUutisetVantaa-Kerava: Keskustan valtuustoryhmä tutustui Koivukodin ja Pikku-Koivun asumisyksiköihin