Keskustan Vantaa-Keravan aluevaltuustoryhmä vaatii lastensuojelun henkilöstön riittävyyden turvaamista nyt ja tulevaisuudessa

Aluevaltuustoaloite 11.9.2023: Vantaan ja Keravan hyvinvointialue Keskustan aluevaltuustoryhmä

LASTENSUOJELUN HENKILÖSTÖN RIITTÄVYYDEN TURVAAMINEN NYT JA TULEVAISUUDESSA

Me aloitteen tekijät edellytämme, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ryhtyy kaikkiin mahdollisiin ja vielä hyvinvointialueella käyttämättömiin toimenpiteiseen lastensuojelun henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi nyt ja tulevaisuudessa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lastensuojelun henkilöstön riittävyys tulee saada pysyvästi kestävälle ja lasten edun mukaiselle pohjalle. Tämä tarkoittaa myös uusien, luovien toimintatapojen kokeilua ja – käyttöönottoa lastensuojelun henkilöstön pito- ja vetovoiman turvaamiseksi.

Lasten edun mukaista on, että he saavat tarvitsemansa avun ajoissa ja heidän tarpeitaan vastaavalla tavalla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) harkitsee sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain (612/2021) 48 §:n 1 momentin mukaisen määräyksen antamista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle riittävän lastensuojelun sosiaalityöntekijäresurssin järjestämiseksi. Määräystä tehostettaisiin uhkasakolla. Asetettavan uhkasakon määräksi on suunniteltu 700 000 €.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella ei ole varaa jättää yhtään kiveä kääntämättä lastensuojelun henkilöstön saatavuuden varmistamiseksi nyt ja tulevaisuudessa.

Asialla on kiire.

Keskustan aluevaltuustoryhmään kuuluvat Pirjo Luokkala, Timo Laaninen, Inna Kallioinen, Tuomas Vanhanen, Tuomo Suihkonen, Marja Airaksinen

Lue seuraavaksi

Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä vieraili omaishoitajien tiloissa
Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä tutustui kolmannen sektorin tärkeään yhteistyökumppaniin, omaishoitajiin. Hiiden omaishoitajat ry otti ryhmän vastaan Lohjalla omissa tiloissaan.
27.9.2023 / Uutiset
Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä tutustuu hyvinvointialueen palvelutarjontaan
Keskustan Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä aloitti koko syksyn kestävän kiertueen vierailemalla muutama viikko sitten Nummelan terveysasemalla. Tällä viikolla vuorossa oli Lohjan sairaalan päivystys. Kiertueella pyritään vahvistamaan käsitystä hyvinvointialueen palvelutarjonnasta.
20.9.2023 / Länsi-Uusimaa
Vantaa-Keravan aluevaltuustoryhmä on pieni mutta aktiivinen
Vantaa-Keravan aluevaltuustoryhmä oli pienestä koostaan huolimatta erittäin aktiivinen 11.9. pidetyssä aluevaltuuston kokouksessa.
15.9.2023 / Uutiset
EtusivuUutisetKeskustan Vantaa-Keravan aluevaltuustoryhmä vaatii lastensuojelun henkilöstön riittävyyden turvaamista nyt ja tulevaisuudessa