Periaateohjelma

Periaateohjelma on kaikkien muiden ohjelmien ja puolueen toiminnan kivijalka.

Linjaukset 2021

Kohti väljempää Suomea

Keskusta esittää uudistuksia, joilla yhä useammalle suomalaiselle mahdollistetaan vapaus valita opiskelu-, työ- ja asuinpaikkansa toiveidensa mukaan. Kohti väljempää Suomea -vaihtoehdossaan puolue tuo esiin konkreettisia toimenpiteitä väljemmän ja hajautetumman Suomen aikaansaamiseksi.

Sumusta valoon – Kohti vauraampaa Suomea

Puolue on julkistanut talous- ja yhteiskuntapoliittisen linjauksensa hallituksen puoliväli- ja kehysriiheen: ”Sumusta valoon – Kohti vauraampaa Suomea”. Keskusta katsoo, että koronan jälkeinen Suomi voi olla entistä parempi, vaikka ajatus juuri nyt tuntuu pandemian keskellä kaukaiselta.


Vaaliohjelmat

Jokaiseen vaaliin tehdään omat ohjelmansa. Esimerkiksi eduskuntavaaliohjelmassaan Keskusta esittää tavoitteensa seuraavalle vaalikaudelle eli neljäksi vuodeksi. Vaaliohjelmat sovitetaan talouden sallimiin raameihin.


Muut ohjelmat ja linjaukset

Periaate- ja vaaliohjelmien lisäksi puolue hyväksyy eri aihepiireihin liittyviä tarkempia ja konkreettisempia ohjelmia ja linjauksia. Tällaisia ovat esimerkiksi Keskustan koulutusvisio, perhepaketti sekä ilmasto-, energia- ja ympäristölinjaus. Nämä sovitetaan talouden sallimiin raameihin.

EtusivuPolitiikkammeOhjelmia ja linjauksia