Periaateohjelma

Periaateohjelma on kaikkien muiden ohjelmien ja puolueen toiminnan kivijalka.

Kohti väljempää Suomea

Keskusta esittää uudistuksia, joilla yhä useammalle suomalaiselle mahdollistetaan vapaus valita opiskelu-, työ- ja asuinpaikkansa toiveidensa mukaan. Kohti väljempää Suomea -vaihtoehdossaan puolue tuo esiin konkreettisia toimenpiteitä väljemmän ja hajautetumman Suomen aikaansaamiseksi.

Keskusta haluaa parantaa etätyön edellytyksiä muun muassa nopeiden verkkoyhteyksien ulottamisella koko Suomeen ja veroratkaisuin. Valtion ja kuntien etätyöhön soveltuvissa tehtävissä työntekijän on voitava valita, työskenteleekö hän etänä vai työpaikalta käsin.

Mahdollisuuksia monipaikkaiseen elämään Keskusta lisäisi e-kuntalaisuudella, joka avaisi tietä monikuntalaisuudelle. Keskusta esittää myös etäopiskelun tukemista, arava- ja uudisrakennusohjelmaa maaseudulle sekä liikenneyhteyksien parantamista.

Keskusta katsoo , että muutos väljempään Suomeen mahdollistaa ihmisten toiveiden mukaisen luonnonläheisyyden yhä useammalle – myös isoimmissa kaupungeissa.

Kohti väljempää Suomea -linjauksen valmisteli työryhmä, jota johti Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen.


Vaaliohjelmat

Jokaiseen vaaliin tehdään omat ohjelmansa. Esimerkiksi eduskuntavaaliohjelmassaan Keskusta esittää tavoitteensa seuraavalle vaalikaudelle eli neljäksi vuodeksi. Vaaliohjelmat sovitetaan talouden sallimiin raameihin.


Muut ohjelmat ja linjaukset

Periaate- ja vaaliohjelmien lisäksi puolue hyväksyy eri aihepiireihin liittyviä tarkempia ja konkreettisempia ohjelmia ja linjauksia. Tällaisia ovat esimerkiksi Keskustan koulutusvisio, perhepaketti sekä ilmasto-, energia- ja ympäristölinjaus. Nämä sovitetaan talouden sallimiin raameihin.

EtusivuPolitiikkammeOhjelmia ja linjauksia