Siirry sisältöön

Rauhaa ja vakautta

EU on keskustalle ennen kaikkea ihmisyyden, rauhan ja vakauden alue. EU tarjoaa esimerkiksi korkeakouluille ja yrityksille tutkimus- ja innovaatiorahoitusta, maakunnille aluekehitysvaroja ja suomalaiset yritykset hyötyvät 500 miljoonan EU:n kansalaisen vapaista sisämarkkinoista.

Keskustan ääntä Euroopassa kuuluvaksi tekevät niin keskustalaiset mepit Euroopan parlamentissa, kansanedustajat suuressa valiokunnassa kuin ministerit Euroopan unionin neuvoston kokouksissa.

Keskustan linja Euroopassa

Keskustan tavoitteena on unioni, joka on turvallinen, vauras, kilpailukykyinen, kestävästi kehittyvä sekä sosiaalisesti vastuuntuntoinen. Unioni, jolla on tahtoa ja kykyä olla maailmassa keskeinen toimija ja edelläkävijä niin ilmastonmuutoksen hillinnässä, köyhyyden vastaisessa taistelussa kuin innovaatiossa ja vapaakaupassa. Unioni, joka tarjoaa kansalaisilleen uusia mahdollisuuksia kulttuuriseen ja sosiaaliseen kehitykseen sekä menestymiseen omassa elämässään.

Eurooppa-politiikassa keskusta keskittyy asioihin, jotka näkyvät lisäarvona kansalaisten arjessa. EU:n ei tule vaikeuttaa kansalaistensa elämää, päinvastoin. Haluamme, että me suomalaiset näymme ja kuulumme EU:n päätöksenteon eri tasoilla. Keskusta haluaa katsoa eurooppalaista kokonaisuutta ja vaalia yhtenäisyyttä, samalla turvaten Suomen edun. Haluamme Suomesta kokoaan suuremman eurooppalaisen äänitorven, jota kuunnellaan ja jolta kysytään.

renew europe ryhmän logo

  Renew Europe -ryhmä

Keskustan europarlamentaarikot kuuluvat Renew Europe -ryhmään (suomalaisittain ”Uudistava Eurooppa” -ryhmään), joka on parlamentin kolmanneksi suurin ryhmä. Suomesta valituista europarlamentaarikoista ryhmään kuuluvat keskustan lisäksi ruotsalaisen kansanpuolueen edustajat. Ryhmä syntyi 2019 eurovaalien jälkeen ALDE-ryhmän pohjalle.

Renew Europe -ryhmässä uskotaan, että talouskasvu, ympäristön kestävyys, reilu kilpailu ja vastuullisuus kulkevat käsi kädessä.

Tutustu ryhmään ›

alde party logo

ALDE – Euroopan liberaalidemokraattinen puolue

Keskusta on jäsenenä Euroopan liberaalidemokraattisessa puolueessa ALDE:ssa (Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party). Puolueeseen kuuluu 67 jäsenpuoluetta ympäri Eurooppaa. ALDE -puolueeseen kuuluvat europarlamentaarikot muodostavat yhdessä Euroopan demokraattiseen puolueeseen sekä Renessanssi -listaan kuuluvien meppien kanssa Renew Europe -parlamenttiryhmän. ALDE toimii siis edelleen Renew Europe -parlamenttiryhmän sisällä. ALDE:n Euroopanlaajuinen nuorisojärjestö on LYMEC, jonka jäsenjärjestöjä keskustanuoret ja keskustaopiskelijat ovat.

Tutustu ryhmään ›

Liberal International

Keskusta on mukana myös liberaalipuolueiden kansainvälisen kattojärjestön, LI:n (Liberal International) toiminnassa.

Tutustu ryhmään ›

EtusivuPolitiikkammeKeskusta Euroopassa