Siirry sisältöön

Keskustan paikallisyhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hakemuksesta hyväksyä viisitoista (15) vuotta täyttäneen henkilön, joka yhdistyslain mukaan saa kuulua valtiolliseen yhdistykseen ja joka hyväksyy puolueen yleiset periaatteet sekä sitoutuu noudattamaan paikallisyhdistyksen sääntöjä. Henkilö voi kuulua varsinaisena jäsenenä vain yhteen puolueen perusjärjestöön.

Paikallisyhdistyksen rinnakkaisjäseneksi voi hallitus hyväksyä Suomen Keskustanaisten, Suomen Keskustanuorten Keskustan Opiskelijaliiton tai Keskustan Lehtimiehiin kuuluvan jäsenen.

Paikallisyhdistyksen kannattajajäseneksi voi hallitus hyväksyä yksityisen henkilön, joka yhdistyslain mukaan saa kuulua valtiolliseen yhdistykseen.

Kunniajäseneksi voi paikallisyhdistyksen kokous kutsua paikallisyhdistyksen erityisen ansiokkaan jäsenen. Oikeus osallistua paikallisyhdistyksen jäsenenä jäsenäänestykseen määräytyy puolueen sääntöjen ja jäsenäänestyssäännön mukaisesti. Paikallisyhdistyksen jäsenellä on oikeus tehdä aloitteita ja osallistua puolueyhteisön kokouksiin niiden sääntöjen mukaisesti.

Varsinaiset jäsenet ja rinnakkaisjäsenet maksavat vuosittain paikallisyhdistyksen syyskokouksen määräämän jäsenmaksun. Jäsenet voivat halutessaan maksaa lisäksi erillistä vapaaehtoista kannatusmaksua. Kunniajäsenet eivät maksa jäsenmaksua.

piirosikoni mökki. osallistu, vaikuta, liity jäseneksi.

Liity Keskustan jäseneksi

Keskustan jäsenenä Sinulla on mahdollisuus

  • Saada ajantasaista tietoa politiikan kysymyksistä
  • Vaikuttaa oman kylän, kunnan ja maakunnan toimintaan sekä tulevaisuuteen
  • Kehittää omaa osaamista, kouluttautua ja verkostoitua
  • Hankkia valmiuksia myös puoluetoiminnan ulkopuolisiin tehtäviin
  • Vaikuttaa Keskustan järjestötoimintaan
  • Toimia keskustalaisessa yhteisössä
  • Varmistaa, että jatkossakin Suomessa toimii demokratia

Lue lisää ja liity

EtusivuVaikutaLiity jäseneksiSäännöt ja jäsenehdot