Linjauksia Keskustan kokouksista ja tapahtumista Covid-19 -pandemian aikana

Koska koronaepidemian tilanne on huonontunut koko maassa, viranomaiset ovat kiristäneet määräyksiään. Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset kokoontumisrajoitteista tartuntatautilain nojalla.

Oman alueesi aluehallintoviraston päätökseen pääset tutustumaan täältä.

Paikalliset terveystoimijat ja kunnat voivat tehdä myös omia suosituksia. On tärkeää, että Keskustan tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia ja taataan näin osallistujille terveydelle turvalliset olosuhteet. Vastuu paikallisten ohjeiden noudattamisesta on paikallisella tilaisuuden järjestäjällä.
Keskustan tilaisuuksissa on noudatettava varovaisuutta
Tilaisuuden järjestäjän on varmistettava, mikä on kunkin alueen sallittu enimmäisyleisömäärä. Järjestäjällä on vastuu tilaisuuden turvallisuudesta.
Keskustan tilaisuudet suositellaan järjestettäväksi vallitsevassa koronatilanteessa ulko- tai etätilaisuutena. Terveyden turvaaminen on Keskustalle tärkeintä emmekä ota riskiä viruksen levittämiselle toiminnassamme.
Keskustan tilaisuuksissa suositellaan aina kasvomaskin käyttöä. Keskustan tilaisuuden järjestäjän on huolehdittava, että kasvomaskeja on saatavilla tilaisuuteen osallistuville.
Keskustan tilaisuuksissa on noudatettava erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisten turvallisuus varmistetaan viranomaispäätösten mukaisesti asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien (suositus on yli 2 metrin turvaväli toiseen ihmiseen) ja hygieniaohjeistuksen avulla
Osallistujamäärän rajaaminen, hygieniaohjeistuksen noudattaminen riittävine käsienpesumahdollisuuksineen ja desinfiointiaineineen sekä turvaetäisyyksien noudattaminen on kokouksen ja tilaisuuden järjestävän tahon vastuulla.

Oman alueesi tilanteen voit tarkistaa AVI:n sivuilta.

Tiedotamme aina heti näiden ohjeiden päivityksestä, kun se on mahdollista.

***

Muuta

Vuoden 2022 kokousten malliesityslistat ladattu, katso alempaa.

Teetkö somemainontaa tai lehti-ilmoitusta?
Keskustan Canva auttaa, käy katsomassa! Lue tuosta alempaa myös tarkempaa tietoa materiaalipankista ja sen sisällöstä.

 

Kokousten malliesityslistat,  henkilöilmoituskaavakkeet

Linkin takaa löytyvät sekä syys- että vuosikokouksen malliesityslistat.

Puoluekokousaloitteet

Aloitteet on toimitettava sähköisellä lomakkeella puoluetoimistoon viimeistään 10.3.2022. Lomake löytyy osoitteesta  https://bit.ly/puoluekokousaloitteet2022

 

Kuntavaalit ja luottamuspaikkojen jako

Ehdokkaan ja kuntapäättäjän huoneentaulu
Keskusta haluaa omalta osaltaan edistää asiapohjaista, ratkaisukeskeistä, sopimiselle ja yhteistyölle perustuvaa ja ennen kaikkea tulevaisuuteen katsovaa keskustelua ja päätöksentekoa. Sanomme ei loanheitolle ja henkilökohtaisiin loukkauksiin menemiselle.

Luottamushenkilöpaikkojen jako
Luottamushenkilöiden valintaprosessin tulee olla mahdollisimman avoin ja kansanvaltainen sekä Keskustan omien luottamushenkilöiden valinnan osalta että suhteessa muihin valtuustoryhmiin. Keskusta rakentaa hyvää yhteistyötä kaikkien poliittisten ja sitoutumattomien ryhmien kanssa.

Saitko postia?

Keskusta lähettää jäsenilleen kuukausittain viestejä. Jos et ole jäsenenä tai järjestötoimijana saanut meiltä postia, saattaa sähköpostiosoitteesi rekisterissämme olla vanha tai puuttua kokonaan.

Haluatko tarkistaa, että osoitteesi varmasti on oikea? Alla lomake siihen. Lomakkeella kysellään muitakin yhteystietojasi, mutta se on siksi, että varmasti oikea henkilö saa uuden osoitteen.

Päivitä yhteystietosi ›

Kiitos toiminnasta Keskustan hyväksi

Tässä hopeisen ja kultaisen ansiomerkkin myöntämisen edellytykset. Uurastus puolueen eteen ansaitsee palkintonsa:

Kultainen ansiomerkki: Edellytyksenä merkin myöntämiselle on 40 vuoden ansiokas toiminta puolueen luottamus- tai muissa tehtävissä sekä vähintään 60 vuoden ikä.
Hopeinen ansiomerkki: Edellytyksenä merkin myöntämiselle on 20 vuoden ansiokas toiminta puolueen luottamus- tai muissa tehtävissä sekä vähintään 40 vuoden ikä.

Ansiomerkkianomus ruudulla täytettävänä word-tiedostona
Ansiomerkkianomus pdf-tiedostona

Häirintähuoneentaulu

Ohjeita häirinnän kohtaamiseen ja estämiseen järjestötoiminnassa.

  • Jokainen meistä on vastuussa hyvästä keskustelukulttuurista. Puhu toisille kunnioittavasti. Älä mene henkilökohtaisuuksiin äläkä sano sosiaalisessa mediassakaan sellaisia asioita, joita et sanoisi kasvotusten.
  • Ota tunnekuohussa aikalisä ja palaa asiaan, kun olet rauhoittunut. Viesteihin ei tarvitse vastata heti – tarkoituksellisen provosoiviin viesteihin ei tarvitse välttämättä vastata ollenkaan.
  • Jos loukkaat toista keskustelijaa, pyydä anteeksi.
  • Asiattomuuksia ei tarvitse sietää. Sinulla on halutessasi oikeus estää häiritsevä keskustelija.
  • Pidä huolta tietoturvasta. Käytä vahvoja salasanoja, jotta vain sinulla on pääsy tilillesi. Säädä tilisi yksityisyysasetukset kuntoon, jolloin tietosi näkyvät vain niille, joille haluatkin niiden näkyvän. Hyväksy kavereiksi vain sellaisia ihmisiä, jotka tunnet.
  • Jos kohtaat häirintää tai vihapuhetta, älä jää yksin. Ilmoita asiasta piirin tai puolueen häirintäyhdyshenkilölle ja tarvittaessa poliisille. Sosiaalisessa mediassa voit myös ilmiantaa häiritsevän kommentin tai keskustelijan.
  • Häirinnän ja vihapuheen tarkoitus on kaventaa julkista keskustelua, joka on demokratian kivijalka. Ei anneta vihapuheen voittaa! Tehdään yhdessä sosiaalisesta mediasta laadukkaamman ja turvallisemman keskustelun paikka.

Ilmoitusten ja somekuvien tekeminen itse

Järjestötoimijoiden käytössä on valmiita Canva-pohjia, jolla voi tehdä somekuvia, ilmoituksia ja taittotöitä. Tässä myös ohjevideo.

Sanomalehtien omaa ilmoitusvalmistusta voi käyttää myös, se on usein yllättävän edullista. Keskustan tunnukset  ja visuaalisen ohjeen saa tältä.

Ja tässä on pieni Powerpoint-tiedosto, jolla voit tehdä syvätyn apilan ilman 3D-efektiä ja tarvittaessa neliönmuotoisen somekuvan. Photoshopin käyttäjille on oma pohjansa, siihen saa sen efektin.

Käytä kuvia, jotka ovat Keskustan visuaalisen ilmeen mukaisia, niin saamme ilmeen pysymään yhtenäisenä läpi laajan kentän! Henkilökuvausohje puolestaan auttaa omien kuven ottamisessa.

EtusivuJärjestöaineisto