Saitko postia?

Keskusta lähettää jäsenilleen kuukausittain viestejä. Jos et ole jäsenenä tai järjestötoimijana saanut meiltä postia, saattaa sähköpostiosoitteesi rekisterissämme olla vanha tai puuttua kokonaan.

Haluatko tarkistaa, että osoitteesi varmasti on oikea? Alla lomake siihen. Lomakkeella kysellään muitakin yhteystietojasi, mutta se on siksi, että varmasti oikea henkilö saa uuden osoitteen.

Päivitä yhteystietosi ›

Kiitos toiminnasta Keskustan hyväksi

Tässä hopeisen ja kultaisen ansiomerkkin myöntämisen edellytykset. Uurastus puolueen eteen ansaitsee palkintonsa:

Kultainen ansiomerkki: Edellytyksenä merkin myöntämiselle on 40 vuoden ansiokas toiminta puolueen luottamus- tai muissa tehtävissä sekä vähintään 60 vuoden ikä.
Hopeinen ansiomerkki: Edellytyksenä merkin myöntämiselle on 20 vuoden ansiokas toiminta puolueen luottamus- tai muissa tehtävissä sekä vähintään 40 vuoden ikä.

Ansiomerkkianomus ruudulla täytettävänä word-tiedostona
Ansiomerkkianomus pdf-tiedostona

Häirintähuoneentaulu

Ohjeita häirinnän kohtaamiseen ja estämiseen järjestötoiminnassa.

  • Jokainen meistä on vastuussa hyvästä keskustelukulttuurista. Puhu toisille kunnioittavasti. Älä mene henkilökohtaisuuksiin äläkä sano sosiaalisessa mediassakaan sellaisia asioita, joita et sanoisi kasvotusten.
  • Ota tunnekuohussa aikalisä ja palaa asiaan, kun olet rauhoittunut. Viesteihin ei tarvitse vastata heti – tarkoituksellisen provosoiviin viesteihin ei tarvitse välttämättä vastata ollenkaan.
  • Jos loukkaat toista keskustelijaa, pyydä anteeksi.
  • Asiattomuuksia ei tarvitse sietää. Sinulla on halutessasi oikeus estää häiritsevä keskustelija.
  • Pidä huolta tietoturvasta. Käytä vahvoja salasanoja, jotta vain sinulla on pääsy tilillesi. Säädä tilisi yksityisyysasetukset kuntoon, jolloin tietosi näkyvät vain niille, joille haluatkin niiden näkyvän. Hyväksy kavereiksi vain sellaisia ihmisiä, jotka tunnet.
  • Jos kohtaat häirintää tai vihapuhetta, älä jää yksin. Ilmoita asiasta piirin tai puolueen häirintäyhdyshenkilöille (Juha Iso-Aho & Sini-Elina Kärsämä ) ja tarvittaessa poliisille. Sosiaalisessa mediassa voit myös ilmiantaa häiritsevän kommentin tai keskustelijan.
  • Häirinnän ja vihapuheen tarkoitus on kaventaa julkista keskustelua, joka on demokratian kivijalka. Ei anneta vihapuheen voittaa! Tehdään yhdessä sosiaalisesta mediasta laadukkaamman ja turvallisemman keskustelun paikka.

Muita tahoja ja palveluita

Poliisiasioissa tai epäiltäessä rikosta: aina yhteys 112.

Rikosuhripäivystys (riku)

Oikeusapuohjaus

Naisliitto Unionin juristipäivystys naisille

Naisten linja 

Suomen Mielenterveysseura (valtakunnallinen kriisipuhelin + paikalliset kriisikeskukset)

Punainen risti, ilmoita rasismista 

Ilmoitusten ja somekuvien tekeminen itse

Järjestötoimijoiden käytössä on valmiita Canva-pohjia, jolla voi tehdä somekuvia, ilmoituksia ja taittotöitä. Tässä myös ohjevideo.

Sanomalehtien omaa ilmoitusvalmistusta voi käyttää myös, se on usein yllättävän edullista. Keskustan tunnukset  ja visuaalisen ohjeen saa tältä.

Käytä kuvia, jotka ovat Keskustan visuaalisen ilmeen mukaisia, niin saamme ilmeen pysymään yhtenäisenä läpi laajan kentän! Henkilökuvausohje puolestaan auttaa omien kuven ottamisessa.

Kuntavaalit ja luottamuspaikkojen jako

Ehdokkaan ja kuntapäättäjän huoneentaulu
Keskusta haluaa omalta osaltaan edistää asiapohjaista, ratkaisukeskeistä, sopimiselle ja yhteistyölle perustuvaa ja ennen kaikkea tulevaisuuteen katsovaa keskustelua ja päätöksentekoa. Sanomme ei loanheitolle ja henkilökohtaisiin loukkauksiin menemiselle.

Luottamushenkilöpaikkojen jako
Luottamushenkilöiden valintaprosessin tulee olla mahdollisimman avoin ja kansanvaltainen sekä Keskustan omien luottamushenkilöiden valinnan osalta että suhteessa muihin valtuustoryhmiin. Keskusta rakentaa hyvää yhteistyötä kaikkien poliittisten ja sitoutumattomien ryhmien kanssa.

Aluevaalianalyysi

Puoluehallitus hyväksyi kesäkuussa puoluetoimiston laatiman aluevaalianalyysin. Keskusta selätti aluevaaleissa gallupit: jotain ja aika paljonkin tehtiin siis oikein. Analyysissä ”Jonkin sortin Keskustajytky” ruoditaan syitä siihen, miksi tulos ylitti monien odotukset.

EtusivuJärjestöaineisto