Puoluevaltuuston päätöksiä

Puoluevaltuuston suora lähetys

Sunnuntai

Iltapäivän osuus

Aamupäivän osuus

Puheenjohtaja Annika Saarikko puoluevaltuustossa lauantaina:Sota Euroopassa on palauttanut meidät perusasioiden äärelle. Suomalaisilla on huoli. Olemmeko turvassa, riittääkö meillä leipää ja lämpöä, onko varaa maksaa perheen laskut. Omavaraisuus, kotimainen ruoka ja energia ovat saaneet arvonpalautuksen, Keskustalta se ei koskaan kadonnutkaan.

Lue koko puhe tästä>

Suomenmaan uutinen: Annika Saarikolta varoitus “hopeamyrskystä”: Meiltä loppuvat lapset

 

 

 

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen:
“Puoluevaltuusto on Keskustan arvokas päätöksentekofoorumi ja korvaamaton sisäisen keskustelun areena. Käyttäkää paikkanne täysimääräisesti sillä luottamuksella, jonka omasta kotipiiristänne tai sisarjärjestöstämme olette saaneet. Tehtävää, työtä ja linjattavaa riittää kyllä.”

Riikan puheeseen tästä >

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli:
“Suomen turvallisuus perustuu koko maan puolustamisen periaatteeseen. Tähän ei istu kaiken keskittäminen, vaan päinvastoin, kauttaaltaan elinvoimainen Suomi.

Yhteiskunnassa ymmärretään nyt laajalti, että Suomella pitää olla ruokaa ja energiaa omasta takaa kaikissa oloissa. Risupakettien arvon näkevät nyt hekin, joille uusiutuva, kotimainen energia oli ennen vain kepulaisten sitkeä päähänpinttymä. Miten omavaraisuus ja huoltovarmuus turvataan, jos maatalous ei kannata ja maaseudulla ei ole elämisen edellytyksiä? Jos metsiä ja muita kotimaisia luonnonvaroja ei voi kestävästi hyödyntää?”

Tutustu Eevan koko puheeseen tästä>

Puolustusministeri Antti Kaikkonen: Katse eteenpäin, keskusta!  “Tällä kaudella eteen tulleet asiat ovat olleet isompia kuin kukaan meistä. Isompia kuin puolueet. Isompia kuin minkään hallituksen ohjelma.

Kuitenkin olemme onnistuneet tekemään päätökset, joita isänmaa on tarvinnut. Olemme myös tukeneet kansalaisia näissä kriiseissä eri tavoin.
Tässä on näkynyt keskustalainen kädenjälki, oli kyse yritysten tukemisesta koronassa, maatalouden ja huoltovarmuuden tukitoimista tai siitä ylimääräisestä lapsilisästä, joka lapsiperheille ensi kuussa tulee. Tämä oli muuten Annikan aloite, joka nyt toteutuu.

Ilman Keskustaa, ilman Annikaa, ei näitä olisi saatu aikaan. Olen varma siitä. Puheenjohtajamme johdolla olemme valmiit myös kevään vaalityöhön.”

Antin puheeseen tästä>

Ministeri Antti Kaikkonen kohotti tunnelmaa puoluevaltuustossa

Puoluevaltuuston puheenjohtajisto

Puoluevaltuuston puheenjohtaja

Puoluevaltuusto on äänestänyt keskuudestaan puheenjohtajan. Saatuaan ensimmäisellä äänestyskierroksella yli puolet annetuista äänistä seinäjokelainen Karri Kallio valittiin puheenjohtajaksi. Hänestä tulee myös yleis- ja ajankohtaisvaliokunnan puheenjohtaja seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Suomenmaan juttuun puheenjohtajavaalista>

Puoluevaltuuston varapuheenjohtaja

Aino-Riikka Simula, 26-vuotias yrittäjä, kuntapäättäjä ja kasvatustieteiden opiskelija Pirkanmaalta. Aino-Riikka tulee olemaan järjestövaliokunnan puheenjohtaja tämän kaksivuotiskauden ajan.

Puoluevaltuuston varapuheenjohtaja

Outi Lankia,  42-vuotias porvoolainen kaupunginvaltuutettu. Outista tulee poliittisen valiokunnan puheenjohtaja.

 

EtusivuPuoluevaltuuston kokous