Skip to content

 

Keskustan ja maaseudun arkisto toivottaa hyvää joulua ja iloista uutta vuotta!

Arkiston asiakaspalvelu on kiinni 23.12.2022 – 8.1.2022.

Kiitos kuluneesta vuodesta!

3.5.2022

Kirjastojen, Arkistojen ja Museoiden KMA-juridiikkaryhmä on antanut julkilausuman Tekijänoikeuslain uudistusehdotuksesta 28.4.2022.

Julkilausuman voi lukea täältä

8.11.2021

Yksityiset Keskusarkistot ovat päivittäneet yhteistyössä sähköisen tiedonhallinnan ja arkistoinnin ohjeita.

Ohjeeseen ja sen tiivistelmään voi tutustua näiden linkkien kautta tai Palvelut -sivultamme.

Lisäkysymyksiä asiakirjojen hallinnasta ja arkistoinnista kuten myös koulutuspyyntöjä voi tiedustella Keskustan ja maaseudun arkiston henkilökunnalta.

Arkiston tehtävä

Keskustan ja maaseudun arkisto (KMA) on perustettu vuonna 1970, jota ennen arkistoa hoidettiin puolueen arkistotoimikunnan valvonnassa. KMA kuuluu valtionapua saaviin yksityisiin keskusarkistoihin. Arkiston palveluksessa työskentelee vakituisesti kolme henkilöä.

Arkiston tehtävänä on Maalaisliitto-Keskustapuolueen-Suomen Keskustan sekä sitä lähellä olevien järjestöjen, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden arkistoaineistojen vastaanotto, järjestäminen, luettelointi ja pysyvä säilyttäminen sekä arkistojen tutkimuskäytön edistäminen. Lisäksi arkiston palveluihin kuuluvat mm. arkistonhoidon neuvonta ja koulutus. Toiminnallaan arkisto pyrkii edistämään Maalaisliitto-Keskustapuolueen-Suomen Keskustan ja suomalaisen politiikan tutkimusta.

KMA:lla on käytössään modernit toimistotilat ja lähes 200 neliön arkistomakasiini. Arkistossa on noin 800 arkistonmuodostajan aineistoja lähes 1500 hyllymetriä. Asiakirjojen lisäksi arkistolla on runsaasti muutakin aineistoa, esimerkiksi noin 1600 julistetta, 160 000 valokuvaa, 2 200 äänitettä ja 600 videota. Arkistojen luovutukset kartuttavat arkistoaineistoa vuosittain.

Arkiston makasiinin liukuhyllyjä. Hyllyjen päissä on numeroinnit.
EtusivuMeistäKeskustan ja maaseudun arkisto