Eeva Kalli: Suomi kasvun tielle – yhteiskunnan eheyttä vaalittava

Eeva Kalli tumma paita jossa lehtiä, sinertävä studiokuva
Eeva Kalli tumma paita jossa lehtiä, sinertävä studiokuva

Suomen talous on kärsinyt poikkeuksellisen mittavia vahinkoja, joiden koko laajuus ei ole vielä selvillä.

-Selvää kuitenkin on, että talouden jälleenrakentamiseen menee pitkään ja olemme pakotettuja laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen. Selvää on myös, että Suomen tiessä eteen- ja ulospäin ei ole kyse vain talouspolitiikasta. Kriisi on koetellut ja koettelee yhteiskuntaa niin monelta kantilta, että kyse on yhteiskuntapolitiikasta – siitä, millainen tulevaisuuden Suomi on. Talous on tietenkin tässä tärkeimpiä välineitä, toteaa kansanedustaja, Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Eeva Kalli.

-Vihriälän professoriryhmän raportti on painava puheenvuoro Suomen tien rakentamiseen. On tärkeää, että ratkaisuja tehtäessä kuullaan laajasti myös muun tiedeyhteisön ääntä. Näin saadaan aikaan kokonaiskuva, jonka pohjalta hallitus ja eduskunta voivat päätökset kestävällä tavalla tehdä.

-Sanon tarkoituksella hallitus ja eduskunta, koska nyt jos koskaan Suomi tarvitsee yhteistyötä. Viime vuosien vastakkainasettelun jatkuminen ei tuo tähän maahan yhtään uutta työpaikkaa lisää, eikä auta Suomen nostamisessa takaisin jaloilleen tulevina vuosina, Kalli jatkaa.

Professoriryhmän raportissa korostetaan oikein sitä, että elvytyksen rinnalle tarvitaan ratkaisuja, joilla Suomen talous saadaan ja pidetään pidemmällä aikavälillä kunnossa. Veronkorotusten, saati leikkausten, politiikalla saadaan ehkä tasapainoa, mutta niiden lopputulos on sama: tulevaisuutta silmälläpitäen Suomi surkastuu ja näivettyy.

Siksi päälinjan on oltava sellainen kasvupolitiikka, joka luo elinvoimaa koko maahan. Tarvitaan uudistuksia, joilla parannetaan etenkin pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä sekä madalletaan ihmisten työllistämisen ja työllistymisen kynnystä. Eriasteista koulutusta ja osaamista on vahvistettava kautta Suomen.

Suomalaiset palaavat hiljalleen monella tapaa erilaiseen työ- ja yrityselämään. Epävarmuutta on paljon. Siksi on entistäkin tärkeämpää pitää huolta ihmisten työhyvinvoinnista ja jaksamisesta. Työkykyyn satsaaminen kantaa sekä ihmisen itsensä, työnantajan että koko talouden ja yhteiskunnan pärjäämisen kannalta.

-Talouden jälleenrakentamisen rinnalla on pidettävä visusti huolta yhteiskunnan eheydestä. Vakava terveys- ja talouskriisi ei saa johtaa laaja-alaiseen osattomuuteen tässä maassa. Etenkin ne ihmiset, joilla jo valmiiksi oli vaikeaa, tarvitsevat tukea. Esimerkiksi lapsiperheköyhyyden ja nuorten syrjäytymisen kitkeminen on entistäkin tärkeämpää. Perusturva on kaikissa oloissa taattava ja sosiaali- ja terveyspalvelut ja yhteiskunnan turvaverkot on vihdoin laitettava kestävästi kuntoon, päättää Eeva Kalli.

Lue seuraavaksi

Keskustan puoluepäivä – SuomiAreena
"Elämänmakuiset ratkaisut uuden normaalin parissa". Mukana keskustelemassa tiede-ja kulttuuriministeri Antti IV Kurvinen, kansanedustaja, ex-huippu-urheilija Hanna Kosonen sekä koronavuonna virtuaalialan yrityksen perustanut yrittäjä Jarno Wuorisalo. Keskustelun loppupuolella seuraamme liittyy myös maa-ja metsätalousministeri Jari Leppä.
12.7.2021 / Uutiset
Keskustan Lohi, Aittakumpu ja Mattila iloitsevat: Tänään tehtiin historiaa!
"Tänään tehtiin historiaa", iloitsivat keskustalaiset sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet, kansanedustajat Markus Lohi, Pekka Aittakumpu ja Hanna-Leena Mattila, eduskunnan hyväksyttyä soteuudistuksen lainsäädännön äänin 105-77.
23.6.2021 / Uutiset
Juha Pylväs sote-uudistuksen läpimenosta: Poikkeuksellisen iso onnistuminen!
"Poikkeuksellisen iso onnistuminen Marinin-Saarikon hallitukselta. Tämä päivä jää aikakirjoihin", Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs sanoo sote-uudistuksen läpimenosta eduskunnassa.
23.6.2021 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetEeva Kalli: Suomi kasvun tielle – yhteiskunnan eheyttä vaalittava