Skip to content

Keskustan Kalli: Ei Kokoomus vai SDP, vaan suomalaisten pärjääminen – tarvitaan vahvaa aluepolitiikkaa

Eeva Kalli tumma paita jossa lehtiä, sinertävä studiokuva
Eeva Kalli tumma paita jossa lehtiä, sinertävä studiokuva

Ei Kokoomus vai SDP, vaan suomalaisten pärjääminen – tarvitaan vahvaa aluepolitiikkaa

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli Keskustan Etelä-Savon piirin piirikokouksessa Mikkelissä 16.11.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eeva Kallin mukaan Suomi on tulevissa eduskuntavaaleissa tienhaarassa.

– Vaalien pääkysymys ei ole Kokoomus vai SDP, saati Orpo vai Marin.

– Pääkysymys on, millä linjalla suomalaiset ja Suomi pärjäävät epävarmoina aikoina ja arvaamattomassa maailmassa, Kalli sanoi puheessaan Keskustan Etelä-Savon piirikokouksessa Mikkelissä keskiviikkona.

Kallin mukaan tarvitaan politiikkaa, joka tuo turvaa, työtä ja toimeentuloa, tasa-arvoa ja toivoa. Näiden kaikkien edellytys on vahva aluepolitiikka.

– Turvaa ei ole, jos koko maata ei puolusteta ja jos Suomella ei ole leipää ja lämpöä omasta takaa, mikä edellyttää omien luonnonvarojen kestävää käyttöä. Työtä ja toimeentuloa ei ole, jos Suomi ei ole kauttaaltaan elinvoimainen. Tasa-arvoa ei ole, jos lähi- ja peruspalveluja ja elämisen edellytyksiä ei turvata koko Suomessa.

Vahva aluepolitiikka tarkoittaa lähi- ja peruspalvelujen lisäksi esimerkiksi sitä, että eriasteista koulutusta ja koulutusmahdollisuuksia on eri puolilla Suomea ja että liikenne- ja tietoliikenneyhteydet toimivat koko maassa. Näin syntyy kasvua ja työtä, mikä palvelee koko Suomen pärjäämistä.

Kalli alleviivasi, että näistä asioita päätetään tulevissa eduskuntavaaleissa.

– Sinipunahallitus Kokoomuksen johdolla tekee yhdenlaista politiikkaa. Politiikka on toisenlaista, jos Keskusta on asioihin vaikuttamassa ja niistä päättämässä.

– Se ei ole puolen Suomen politiikkaa. Se on koko Suomen politiikkaa. Jokainen suomalainen tulee pitää mukana.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli, puhelin 044 355 4400

Lue seuraavaksi

Eduskuntaryhmän viikkotiedote: Keskustalta välikysymys lähipalveluiden pelastamiseksi
Keskustan eduskuntaryhmä tekee hallitukselle välikysymyksen neuvola, terveys-, vanhus- ja muista lähipalveluista. Tilanne sosiaali- ja terveyspalveluissa on vakava.
29.9.2023 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote
Keskustalta välikysymys: Lähipalvelut pitää pelastaa
Keskusta tekee hallitukselle välikysymyksen terveys-, vanhus- ja muista suomalaisten lähipalveluista. Tilanne on vakava.
27.9.2023 / Uutiset
Keskustan puoluekokouksen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima
Keskustan puoluekokouksen mukaan presidentinvaaleissa on kyse siitä, kuka ehdokkaista on paras täyttämään presidentiltä vaadittavat edellytykset vaikeassa ja vaarallisessa kansainvälisessä tilanteessa. Puoluekokouksen kanta on selvä: Keskustan ehdokas Suomen tasavallan presidentiksi on filosofian tohtori Olli Rehn.
23.9.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan Kalli: Ei Kokoomus vai SDP, vaan suomalaisten pärjääminen – tarvitaan vahvaa aluepolitiikkaa