Skip to content

Keskustan Lohi: Onko sinipunavoimien tavoitteena viiden hyvinvointialueen Suomi?

SDP:n ja Kokoomuksen sote-gurut Aki Linden ja Lasse Lehtonen ovat julkisuudessa esittäneet hyvinvointialueiden yhdistämisiä (IL 29.).

Linjan ääneen sanominen vaalien alla ansaitsee tunnustuksen avoimuudesta, mutta samalla se kertoo karua kieltä kokoomuslaisten ja demareiden tahdosta lakkauttaa juuri toimintansa aloittaneita alueita. Rehtiä olisi kertoa jo ennen vaaleja, mitkä alueet yhdistettäisiin ja mihin? Ilmeisesti agendana on jälleen viiden hyvinvointialueen Suomi.

On vain reilu vuosi siitä, kun suomalaiset valitsivat ensimmäistä kerta päättäjät suorilla vaaleilla vastaamaan sote-palveluista. On kylmää kyytiä ja kansanvallan sekä alueiden tahdon halventamista ajaa alueiden lakkautuksia.

Nyt alueet, niiden henkilöstö ja päätöksentekijät, tarvitsevat työrauhaa. Hyvinvointialueet ovat olleet toiminnassa vasta kolme kuukautta, joten on liian aikaista antaa niille tuomioita. Nyt on keskityttävä lähipalvelujen kehittämiseen sujuvammaksi, ei käynnistää uutta organisaatiouudistusta. Se on Keskustan linja.

 

 

Markus Lohi

Markus Lohi

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja (LappI)

Lue seuraavaksi

Eduskuntaryhmän viikkotiedote: Keskustalta välikysymys lähipalveluiden pelastamiseksi
Keskustan eduskuntaryhmä tekee hallitukselle välikysymyksen neuvola, terveys-, vanhus- ja muista lähipalveluista. Tilanne sosiaali- ja terveyspalveluissa on vakava.
29.9.2023 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote
Keskustalta välikysymys: Lähipalvelut pitää pelastaa
Keskusta tekee hallitukselle välikysymyksen terveys-, vanhus- ja muista suomalaisten lähipalveluista. Tilanne on vakava.
27.9.2023 / Uutiset
Keskustan puoluekokouksen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima
Keskustan puoluekokouksen mukaan presidentinvaaleissa on kyse siitä, kuka ehdokkaista on paras täyttämään presidentiltä vaadittavat edellytykset vaikeassa ja vaarallisessa kansainvälisessä tilanteessa. Puoluekokouksen kanta on selvä: Keskustan ehdokas Suomen tasavallan presidentiksi on filosofian tohtori Olli Rehn.
23.9.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan Lohi: Onko sinipunavoimien tavoitteena viiden hyvinvointialueen Suomi?