Keskustan puoluehallitus: Eduskuntavaaleissa päätetään myös lähipalveluista

Hyvinvointialueet ovat tuskin ehtineet saada toimintansa liikkeelle, kun jotkut jo ovat valmiita leikkaamaan niiden rahoitusta. Kokoomuksen miljarditason leikkausesitys sosiaali- ja terveyspalveluista istuu huonosti jo nyt alijäämäisiä budjetteja tehneiden hyvinvointialueiden toimintaan.

Keskusta lupasi aluevaaleissa vahvistaa lähipalveluja ja varmistaa sote-aseman säilymisen jokaisessa kunnassa. Tämän tavoitteen eteen aluepäättäjämme tekevät töitä jokaisella hyvinvointialueella. Myös eduskuntavaaleissa Keskusta puolustaa lähipalveluja.

Sote-palveluista leikkaaminen merkitsisi lähipalvelujen heikentymistä entisestään, vaikka muuta yritetään väittää. Leikkaukset kohdistuisivat palveluja kipeimmin tarvitseviin: lapsiin, nuoriin, vammaisiin ja ikäihmisiin.

Keskusta haluaa päinvastoin vahvistaa lähipalveluja. Olemme sitoutuneet tuomaan esimerkiksi mielenterveys- ja päihdepalvelut lähemmäs ihmisten arkea. Palvelujen järjestämisessä tarvitaan uudenlaisia toimintamalleja ja myös teknologian hyödyntämistä. Kaikille ihmisille ja kaikkiin palveluihin digitaalisuus ei kuitenkaan sovi. Tarvitaan ihmisen kohtaamista kasvokkain.

Keskusta puolustaa myös kuntien valtionosuuksia. Mahdolliset valtionosuusleikkaukset kohdistuisivat kipeästi kuntien tuottamiin koulutus- ja vapaa-ajan palveluihin. Nämä ovat tärkeitä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä sekä sairauksien ja syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä. Painopistettä pitää siirtää ongelmien ennaltaehkäisyyn, ei niiden kalliiseen ratkaisemiseen erikoissairaanhoidon tai huostaanottojen keinoin.

Lue seuraavaksi

Keskustan nuorisolinjaus tarjoaa ratkaisuja nuorten talouteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn
Keskusta haluaa varmistaa,  että kaikilla nuorilla on avaimet tulevaisuuteen. Haluamme auttaa kaikkia löytämään reitin kohti omia unelmia osana yhteiskuntaa. Keskusta haluaa tukea nuoria kasvavan velkamäärän kanssa, vahvistaa omistajuutta ja mahdollistaa opiskelun kaikille. Näihin Keskusta tarjoaa ratkaisuiksi opintolainan korkokattoa, ASP-lainan muutoksia sekä ensikertalaiskiintiön poistamista opiskelijavalinnoista.
7.3.2023 / Uutiset
Keskustan liikennelinjaus: Nykyväylät kuntoon ja uudet miljardihankkeet jäihin, dieselin käyttövoimavero poistettava
Keskustan mukaan liikennepolitiikassa ollaan valtavien valintojen edessä. Tuleva hallitus joutuu ensitöikseen linjaamaan, jatketaanko nykyisten väylien kuntoon laittoa vai tehdäänkö hävittäjähankinnan kokoinen miljardipanostus uusiin raidehankkeisiin, ns. ”tunnin juniin”. Keskusta ilmoittaa myös tavoittelevansa diesel-autojen käyttövoimaveron poistoa, koska sodan nostama dieselin hinta on vienyt pohjan diesel-autoilun kovemmalta verotukselta, ns. käyttövoimaverolta.
6.3.2023 / Uutiset
Keskustan Pirkkalainen ja Pakarinen: Kokoomuksen säästökuuri iskisi ihmisten palveluihin
Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen ja varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen suomivat kokoomuksen aikomuksia leikata hyvinvointialueiden rahoitusta. Kokoomuksen talouspoliittisessa ohjelmassa tavoitteena on leikata miljardi sosiaali- ja terveyspalveluista. Tämän sote-miljardin kokoomus jakaisi veronkevennyksinä, joista leijonanosa menisi kovimpia palkkatuloja nauttiville. Lisäksi muilla säästöillä saattaa olla välillisiä vaikutuksia hyvinvointialueiden rahoitukseen.
4.3.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan puoluehallitus: Eduskuntavaaleissa päätetään myös lähipalveluista