Saarikko: Pääkysymys on palvelujen turvaaminen – puolueilla isoja eroja

Annika saarikko studiokuva

Kuntavaalit ovat monella tapaa ne tärkeimmät vaalit.

Kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa tehtävät päätökset vaikuttavat sekä suomalaisten arkeen että Suomen tulevaan kehitykseen. Sillä on väliä, minkä linjan, arvojen ja periaatteiden pohjalta päätöksiä tehdään.

Viime viikkoina on keskusteltu paljolti muusta kuin päiväkodeista, kouluista, terveyskeskuksista ja vanhainkodeista. Ihmisten lähi- ja peruspalveluista ja niiden tulevaisuudesta näissä vaaleissa kuitenkin on kyse.

Tässä vaalien pääkysymyksessä puolueiden välillä on eroja.

Kokoomus ja Perussuomalaiset haluavat kaataa sote-uudistuksen.

Keskusta haluaa saada sote-uudistuksen vihdoin valmiiksi, jotta palvelut pystytään turvaamaan yhdenvertaisesti koko maassa myös tulevaisuudessa.

Sote-uudistuksen kaatamisesta seuraisi lisää eriarvoisuutta, erityisesti kun väestö vanhenee. Kuntiin kohdistuisi aiempaa suurempia veronkorotuspaineita sekä paineita etenkin pienempien kuntien pakkoliitoksiin. Tämän kehityksen Keskusta haluaa estää.

– Keskustalle ihmisen terveys on yhtä arvokas joka puolella Suomea, Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko painottaa.

Ylipäätään palveluja ja muita elämisen edellytyksiä pitää olla tasa-arvoisesti myös isoimpien kaupunkien ulkopuolisessa Suomessa. Kyse on ihmisten ja maan eri osien välisestä yhdenvertaisuudesta.

Keskittämispolitiikka on viimeistään korona-ajan myötä tullut tiensä päähän. Se on vanhanaikaista ja vahingollista. Suuntaa pitää muuttaa ja rakentaa tasapainoisemmin kehittyvää Suomea, jossa yhä useammalla on mahdollisuus valita, mihin kotinsa ja elämänsä rakentaa.

Vaaleissa on asioiden lisäksi kyse myös toimintatavoista. Yksin voi olla oikeassa, mutta asioita saadaan eteenpäin vain yhteistyöllä. Vaikeitakin päätöksiä pitää pystyä tekemään kuntalaisten parhaaksi ideologisista eroista huolimatta. Keskustalaiset ovat ammattivälittäjiä, eivät ammattivalittajia.

Sunnuntain vaaleissa on poikkeuksellisen paljon pelissä. Koko Suomen ja kaikkien suomalaisten kannalta.

Annika Saarikko

Annika Saarikko

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri, kansanedustaja (Varsinais-Suomi)

Lue seuraavaksi

Keskustan puoluepäivä – SuomiAreena
"Elämänmakuiset ratkaisut uuden normaalin parissa". Mukana keskustelemassa tiede-ja kulttuuriministeri Antti IV Kurvinen, kansanedustaja, ex-huippu-urheilija Hanna Kosonen sekä koronavuonna virtuaalialan yrityksen perustanut yrittäjä Jarno Wuorisalo. Keskustelun loppupuolella seuraamme liittyy myös maa-ja metsätalousministeri Jari Leppä.
12.7.2021 / Uutiset
Keskustan Lohi, Aittakumpu ja Mattila iloitsevat: Tänään tehtiin historiaa!
"Tänään tehtiin historiaa", iloitsivat keskustalaiset sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet, kansanedustajat Markus Lohi, Pekka Aittakumpu ja Hanna-Leena Mattila, eduskunnan hyväksyttyä soteuudistuksen lainsäädännön äänin 105-77.
23.6.2021 / Uutiset
Juha Pylväs sote-uudistuksen läpimenosta: Poikkeuksellisen iso onnistuminen!
"Poikkeuksellisen iso onnistuminen Marinin-Saarikon hallitukselta. Tämä päivä jää aikakirjoihin", Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs sanoo sote-uudistuksen läpimenosta eduskunnassa.
23.6.2021 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetSaarikko: Pääkysymys on palvelujen turvaaminen – puolueilla isoja eroja