Saarikko: Pääkysymys on palvelujen turvaaminen – puolueilla isoja eroja

Annika saarikko studiokuva

Kuntavaalit ovat monella tapaa ne tärkeimmät vaalit.

Kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa tehtävät päätökset vaikuttavat sekä suomalaisten arkeen että Suomen tulevaan kehitykseen. Sillä on väliä, minkä linjan, arvojen ja periaatteiden pohjalta päätöksiä tehdään.

Viime viikkoina on keskusteltu paljolti muusta kuin päiväkodeista, kouluista, terveyskeskuksista ja vanhainkodeista. Ihmisten lähi- ja peruspalveluista ja niiden tulevaisuudesta näissä vaaleissa kuitenkin on kyse.

Tässä vaalien pääkysymyksessä puolueiden välillä on eroja.

Kokoomus ja Perussuomalaiset haluavat kaataa sote-uudistuksen.

Keskusta haluaa saada sote-uudistuksen vihdoin valmiiksi, jotta palvelut pystytään turvaamaan yhdenvertaisesti koko maassa myös tulevaisuudessa.

Sote-uudistuksen kaatamisesta seuraisi lisää eriarvoisuutta, erityisesti kun väestö vanhenee. Kuntiin kohdistuisi aiempaa suurempia veronkorotuspaineita sekä paineita etenkin pienempien kuntien pakkoliitoksiin. Tämän kehityksen Keskusta haluaa estää.

– Keskustalle ihmisen terveys on yhtä arvokas joka puolella Suomea, Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko painottaa.

Ylipäätään palveluja ja muita elämisen edellytyksiä pitää olla tasa-arvoisesti myös isoimpien kaupunkien ulkopuolisessa Suomessa. Kyse on ihmisten ja maan eri osien välisestä yhdenvertaisuudesta.

Keskittämispolitiikka on viimeistään korona-ajan myötä tullut tiensä päähän. Se on vanhanaikaista ja vahingollista. Suuntaa pitää muuttaa ja rakentaa tasapainoisemmin kehittyvää Suomea, jossa yhä useammalla on mahdollisuus valita, mihin kotinsa ja elämänsä rakentaa.

Vaaleissa on asioiden lisäksi kyse myös toimintatavoista. Yksin voi olla oikeassa, mutta asioita saadaan eteenpäin vain yhteistyöllä. Vaikeitakin päätöksiä pitää pystyä tekemään kuntalaisten parhaaksi ideologisista eroista huolimatta. Keskustalaiset ovat ammattivälittäjiä, eivät ammattivalittajia.

Sunnuntain vaaleissa on poikkeuksellisen paljon pelissä. Koko Suomen ja kaikkien suomalaisten kannalta.

Annika Saarikko

Annika Saarikko

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri, kansanedustaja (Varsinais-Suomi)

Lue seuraavaksi

Puheenjohtaja Annika Saarikon puhe Keskustan aluevaalistartissa 4.12.2021
Odottaminen ei ihmistä paranna. Epätietoisuus omasta tai läheisen tilasta on kuluttavaa. Juuri siksi haluamme vahvistaa lähipalveluja ja nopeuttaa pääsyä avun piiriin. Jatkossa perusterveydenhuoltoon pääsee viikon sisällä yhteydenotosta. Kaikkialla Suomessa. Jo se tuo turvaa, että voi luottaa avun olevan lähellä - ei vain kilometreissä vaan myös ajassa mitattuna.
4.12.2021 / Uutiset
Keskustan aluevaalistartti
4.12.2021 / K-Studio
K-studion aiheena kotimainen ruoka. Mitkä ovat ratkaisut tuottajien kustannusahdinkoon ja mikä on HERO-ohjelma? Vieraina maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Heikki Lehtonen.
2.12.2021 / K-Studio
EtusivuAjankohtaistaUutisetSaarikko: Pääkysymys on palvelujen turvaaminen – puolueilla isoja eroja