Saarikko: Pääkysymys on palvelujen turvaaminen – puolueilla isoja eroja

Annika saarikko studiokuva

Kuntavaalit ovat monella tapaa ne tärkeimmät vaalit.

Kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa tehtävät päätökset vaikuttavat sekä suomalaisten arkeen että Suomen tulevaan kehitykseen. Sillä on väliä, minkä linjan, arvojen ja periaatteiden pohjalta päätöksiä tehdään.

Viime viikkoina on keskusteltu paljolti muusta kuin päiväkodeista, kouluista, terveyskeskuksista ja vanhainkodeista. Ihmisten lähi- ja peruspalveluista ja niiden tulevaisuudesta näissä vaaleissa kuitenkin on kyse.

Tässä vaalien pääkysymyksessä puolueiden välillä on eroja.

Kokoomus ja Perussuomalaiset haluavat kaataa sote-uudistuksen.

Keskusta haluaa saada sote-uudistuksen vihdoin valmiiksi, jotta palvelut pystytään turvaamaan yhdenvertaisesti koko maassa myös tulevaisuudessa.

Sote-uudistuksen kaatamisesta seuraisi lisää eriarvoisuutta, erityisesti kun väestö vanhenee. Kuntiin kohdistuisi aiempaa suurempia veronkorotuspaineita sekä paineita etenkin pienempien kuntien pakkoliitoksiin. Tämän kehityksen Keskusta haluaa estää.

– Keskustalle ihmisen terveys on yhtä arvokas joka puolella Suomea, Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko painottaa.

Ylipäätään palveluja ja muita elämisen edellytyksiä pitää olla tasa-arvoisesti myös isoimpien kaupunkien ulkopuolisessa Suomessa. Kyse on ihmisten ja maan eri osien välisestä yhdenvertaisuudesta.

Keskittämispolitiikka on viimeistään korona-ajan myötä tullut tiensä päähän. Se on vanhanaikaista ja vahingollista. Suuntaa pitää muuttaa ja rakentaa tasapainoisemmin kehittyvää Suomea, jossa yhä useammalla on mahdollisuus valita, mihin kotinsa ja elämänsä rakentaa.

Vaaleissa on asioiden lisäksi kyse myös toimintatavoista. Yksin voi olla oikeassa, mutta asioita saadaan eteenpäin vain yhteistyöllä. Vaikeitakin päätöksiä pitää pystyä tekemään kuntalaisten parhaaksi ideologisista eroista huolimatta. Keskustalaiset ovat ammattivälittäjiä, eivät ammattivalittajia.

Sunnuntain vaaleissa on poikkeuksellisen paljon pelissä. Koko Suomen ja kaikkien suomalaisten kannalta.

Annika Saarikko

Annika Saarikko

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri, kansanedustaja (Varsinais-Suomi)

Lue seuraavaksi

Keskusta päivitti työperäisen maahanmuuton linjaansa
Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa. Työperäistä maahanmuuttoa koskevien prosessien tulee olla nopeita ja tänne saapuvien erialojen osaajien on saatava lupa-asiat kuntoon viivyttelemättä. Keskusta esittää, että työperäinen maahanmuutto eriytetään maahanmuuttovirastosta sujuvan käsittelyn turvaamiseksi kaikissa olosuhteissa.
20.5.2022 / Uutiset
Olethan muistanut jo ilmoittautua puoluekokoukseen? Edessä mm. jännittävät varapuheenjohtajavaalit, joihin K-studio ottaa etunojaa jo tulevana torstaina. Haastateltavana Keskustan varapuheenjohtajaehdokkaista Petri Honkonen, Aleksi Sandroos, Markus Lohi, Mikko Savola ja Riikka Pakarinen.
19.5.2022 / K-Studio
Keskustan luontolinjaus - kohti uutta luontosuhdetta ja kulutuksen kohtuullistamista
Keskusta on julkistanut Keskustavihreä Suomi – kohti uutta luontosuhdetta  -linjauksensa. Puolue katsoo, että ilmastonmuutos, luontokato ja jatkuva kaupungistuminen vaativat uutta luontosuhdetta. Kulutus on irrotettava kertakäyttökulttuurista ja tavaroiden elinkaarta on parannettava.
19.5.2022 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetSaarikko: Pääkysymys on palvelujen turvaaminen – puolueilla isoja eroja