Siirry sisältöön

Saarikko: Sunnuntaina kansa päättää, tässä vaalien ydinkysymykset ja päävaihtoehdot

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko nostaa esille neljä kriittistä asiaa, joihin eurovaaleissa vaikutetaan: Kokonaisturvallisuus, luonnonvarat, koko Suomesta huolehtiminen ja EU:n uudet yhteisvelkapakeketit.

  • EU:n kautta voimme vahvistaa puolustustamme, mutta turvallisuus on paljon muutakin. EU:lla on valtaa ruokaturvallisuuden, energiaturvallisuuden sekä rajaturvallisuuden asioissa. Keskusta on vahvin maamme omavaraisuuden puolustaja ruoassa ja energiassa, myös EU-pöydissä.
  • Vaihtoehdoilla on suuria eroja. Esimerkiksi viljelijöiden tukien leikkaamista kannattavat avoimesti monet keskeiset suomalaiset ehdokkaat vasemmistosta oikeistoon. Keskustan ehdokkaiden linja pitää.

Koko Suomesta huolen pitäminen on myös vaalien asialistan kärkeä, ja EU:lla on asiassa selkeä roolinsa sekä velvollisuutensa. Orpon hallituksen toimettomuus asiassa korostaa EU:n kautta vaikuttamisen merkitystä.

  • Orpon hallitus ja EU ovat jättäneet itäisen Suomen oman onnensa nojaan, vaikka sodan myötä itäinen Suomi on kärsinyt suuria taloudellisia iskuja.
  • Nyt rajalle on saatu vain komissaarin komeita kopteriretkiä, Keskustan mielestä rajalle pitää saada rahaa. Muun Euroopan on aika maksaa osansa itäisen rajamme turvallisuudesta ja elinvoimasta, sanoo Saarikko.

Annika Saarikko mukaan vaaleissa on kyse myös kansallisen edun ja päätösvallan puolustamisesta luonnonvaroissamme. Liian moni suomalainen meppi, meppiehdokas ja puolue horjuu tässä kriittisessä asiassa pahasti.

  • EU yrittää koko ajan kiristää otettaan suomalaisten metsistä. Niin punavihreiden kuin kokoomuksenkin meppien toimesta on kuluneella kaudella liputettu Brysselin metsävallan puolesta. Jatkuuko tämä vaarallinen peli myös ensi kaudella?
  • Keskustan vaihtoehto on: Suomalaiset päättävät metsistään, ei Bryssel, linjaa Saarikko.

Saarikon listan päättää EU:n uuden yhteisvelan torjuminen. Suomea velkaisemmat ja suuremmat jäsenmaat vauhdittaisivat talouttaan kernaasti uusilla yhteisillä velkakirjoilla, joihin Suomi pistää nimensä mukaan.

  • Kaikki puolueet linjasivat korona-paketin yhteydessä, ettei uutta yhteisvelkapakettia ikinä tulisi. Nyt hallitus on löperöittänyt sovitun linjan.
  • Vain Keskustaa äänestämällä lähetetään selkeä viesti Brysseliin: EU ei saa ottaa uutta yhteisvelkaa Suomen piikkiin.

Saarikko muistuttaa siitä, että Suomella on vähän meppejä, ja Brysseliin kannattaa lähettää vain taitavia ja ahkeria suomalaisten asioiden ajajia. Tuttu ja turvallinen Keskusta hoitaa hommat keskellä vakaasti ja varmasti.

  • Haluamme ryhtiä Eurooppaan. Ehdokkaidemme linja on paitsi paremman Euroopan, aina Suomen puolella. Sitä etua ei kukaan muu valvo kuin suomalaiset, Saarikko toteaa.

Lue seuraavaksi

Keskustan Jyväskylän puoluekokouksen kannanotto 16.6.2024: Jokainen nuori tarvitsee turvallisen aikuisen
Keskustan mielestä jokainen nuori tarvitsee arkeensa vähintään yhden turvallisen aikuisen. Yksikin kiusattu, syrjäytynyt tai koulusta pudonnut nuori on sivistysliike keskustalle liikaa. Keskusta edellyttää toimivaa oppilashuoltoa ja haluaa vahvistaa sitä.
16.6.2024 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetSaarikko: Sunnuntaina kansa päättää, tässä vaalien ydinkysymykset ja päävaihtoehdot