Siirry sisältöön

Keskustan eduskuntaryhmä jatkoi järjestäytymistä, päätti väliaikaisista valiokuntapaikoista ja suhtautumisesta puhemiehistön vaaliin

eduskuntatalo ilmasta julkisivun puolelta

Keskustan eduskuntaryhmä jatkoi ryhmäkokouksessaan tänään keskiviikkona 12.4. järjestäytymistään alkaneille valtiopäiville.

Eduskuntaryhmän taloudenhoitajaksi valittiin kansanedustaja Eerikki Viljanen Uudenmaan vaalipiiristä.

Eduskuntaryhmän työvaliokunnan jäseniksi valittiin eduskuntaryhmän puheenjohtajiston ja taloudenhoitajan lisäksi kansanedustajat Hilkka Kemppi Hämeen vaalipiiristä, Tuomas Kettunen, Timo Mehtälä ja Olga Oinas-Panuma Oulun vaalipiiristä ja Vesa Kallio Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Eduskuntaryhmä myös päätti Keskustan kansanedustajien väliaikaisista jäsenyyksistä eduskunnan valiokunnissa ja toimielimissä.

Eduskunnan työtä johtavassa puhemiesneuvostossa eduskuntaryhmää edustavat eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Jouni Ovaska.

Ulkoasiainvaliokunnan jäseniksi esitetään Jouni Ovaskaa ja kansanedustaja Hilkka Kemppiä ja varajäseneksi kansanedustaja Katri Kulmunia. Puolustusvaliokunnan jäseniksi esitetään eduskuntaryhmän toista varapuheenjohtajaa Hanna Huttusta ja kansanedustaja Tuomas Kettusta ja varajäseneksi Eeva Kallia.

EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan jäseniksi esitetään Jouni Ovaskaa, kansanedustaja Anne Kalmaria ja kansanedustaja Hanna Kososta ja varajäseneksi Tuomas Kettusta. Mainitut kansanedustajat toimivat näissä valiokunnissa myös viime vaalikaudella ennen eduskuntavaaleja.

Eduskuntaryhmä päätti myös suhtautumisestaan eduskunnan puhemiehistön vaaliin. Vaalituloksen perusteella ja vakiintuneen parlamentaarisen tavan mukaisesti Keskustan eduskuntaryhmä tukee kolmen suurimman eduskuntaryhmän ehdokkaita eduskunnan puhemiehistöön.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän pääsihteeri Anna-Mari Vimpari, puhelin 040 722 7028

Lue seuraavaksi

Keskusta tiukkana ruuantuotannosta, taloudesta ja EU-asioista
Keskustan kansanedustaja Eerikki Viljanen vaati eduskunnan kyselytunnilla hallitusta täyttämään EU-politiikassa lupauksensa viljelijöille. Myös kokoomuksen MEP-ehdokkaiden valmiutta leikata ruuantuotannosta ihmeteltiin .Eduskunnan välikysymyskeskustelussa Keskusta puolestaan tarjosi talouteen oman, hallitusta oikeudenmukaisemman vaihtoehtonsa. Hallituksen EU-tavoitteet näyttäytyvät toistaiseksi höttöisinä eivätkä yhteisvelan ja ennallistamisasetuksen osalta kelpaa Keskustalle. Eduskunnan viikko on näyttänyt myös vastatuulta hallituksen olutlaille. Enemmistö sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenistä vastustaa hallituksen ajamaa vahvempien alkoholijuomien ruokakauppamyyntiä.
17.5.2024 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote
Keskustalaiset muistuttivat eduskunnan välikysymyskeskustelussa, että Suomi on saatava oikeudenmukaisella ja reilulla tavalla kasvun tielle. Keskustalla on tähän vaihtoehdot omassa linjassaan. Ryhmäpuhuja Eeva Kalli muistutti, että kodeissa ja työpaikoilla ansaitaan parempaa kuin mitä viimeinen vuosi on hallituksen toimin ollut. Suomalaisille voidaan järjestää töitä ja talous kasvuun, terveysasemat ja muut lähipalvelut voidaan pelastaa. Keskustan ja Liike Nytin jättämän välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Keskustan Markus Lohi muistutti yhdessä ryhmäpuhujan kanssa, että aina on vaihtoehtoja. Etenkin silloin, kun vallanpitäjät väittävät, että vaihtoehtoja ei ole.
15.5.2024 / Uutiset
Eeva Kalli: Vallalla kova politiikka ja otteet
Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Eeva Kalli sanoi välikysymyskeskustelun ryhmäpuheessa, että politiikassa toista ei enää tulla puolitiehen vastaan. Sillat palavat ja luottamus niiden mukana. Hallituksen toimet eriarvoistavat ihmisiä, syövät orastavan kasvun eväitä ja heikentävät luottamusta. Kalli muistutti, että kodeissa ja työpaikoilla ansaitaan parempaa kuin mitä viimeinen vuosi on ollut. Keskustalla olisi siihen keinoja.
15.5.2024 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan eduskuntaryhmä jatkoi järjestäytymistä, päätti väliaikaisista valiokuntapaikoista ja suhtautumisesta puhemiehistön vaaliin