Skip to content

Keskustan eduskuntaryhmä jatkoi järjestäytymistä, päätti väliaikaisista valiokuntapaikoista ja suhtautumisesta puhemiehistön vaaliin

eduskuntatalo ilmasta julkisivun puolelta

Keskustan eduskuntaryhmä jatkoi ryhmäkokouksessaan tänään keskiviikkona 12.4. järjestäytymistään alkaneille valtiopäiville.

Eduskuntaryhmän taloudenhoitajaksi valittiin kansanedustaja Eerikki Viljanen Uudenmaan vaalipiiristä.

Eduskuntaryhmän työvaliokunnan jäseniksi valittiin eduskuntaryhmän puheenjohtajiston ja taloudenhoitajan lisäksi kansanedustajat Hilkka Kemppi Hämeen vaalipiiristä, Tuomas Kettunen, Timo Mehtälä ja Olga Oinas-Panuma Oulun vaalipiiristä ja Vesa Kallio Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Eduskuntaryhmä myös päätti Keskustan kansanedustajien väliaikaisista jäsenyyksistä eduskunnan valiokunnissa ja toimielimissä.

Eduskunnan työtä johtavassa puhemiesneuvostossa eduskuntaryhmää edustavat eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Jouni Ovaska.

Ulkoasiainvaliokunnan jäseniksi esitetään Jouni Ovaskaa ja kansanedustaja Hilkka Kemppiä ja varajäseneksi kansanedustaja Katri Kulmunia. Puolustusvaliokunnan jäseniksi esitetään eduskuntaryhmän toista varapuheenjohtajaa Hanna Huttusta ja kansanedustaja Tuomas Kettusta ja varajäseneksi Eeva Kallia.

EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan jäseniksi esitetään Jouni Ovaskaa, kansanedustaja Anne Kalmaria ja kansanedustaja Hanna Kososta ja varajäseneksi Tuomas Kettusta. Mainitut kansanedustajat toimivat näissä valiokunnissa myös viime vaalikaudella ennen eduskuntavaaleja.

Eduskuntaryhmä päätti myös suhtautumisestaan eduskunnan puhemiehistön vaaliin. Vaalituloksen perusteella ja vakiintuneen parlamentaarisen tavan mukaisesti Keskustan eduskuntaryhmä tukee kolmen suurimman eduskuntaryhmän ehdokkaita eduskunnan puhemiehistöön.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän pääsihteeri Anna-Mari Vimpari, puhelin 040 722 7028

Lue seuraavaksi

Eduskuntaryhmän viikkotiedote: Keskustalta välikysymys lähipalveluiden pelastamiseksi
Keskustan eduskuntaryhmä tekee hallitukselle välikysymyksen neuvola, terveys-, vanhus- ja muista lähipalveluista. Tilanne sosiaali- ja terveyspalveluissa on vakava.
29.9.2023 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote
Keskustalta välikysymys: Lähipalvelut pitää pelastaa
Keskusta tekee hallitukselle välikysymyksen terveys-, vanhus- ja muista suomalaisten lähipalveluista. Tilanne on vakava.
27.9.2023 / Uutiset
Keskustan puoluekokouksen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima
Keskustan puoluekokouksen mukaan presidentinvaaleissa on kyse siitä, kuka ehdokkaista on paras täyttämään presidentiltä vaadittavat edellytykset vaikeassa ja vaarallisessa kansainvälisessä tilanteessa. Puoluekokouksen kanta on selvä: Keskustan ehdokas Suomen tasavallan presidentiksi on filosofian tohtori Olli Rehn.
23.9.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan eduskuntaryhmä jatkoi järjestäytymistä, päätti väliaikaisista valiokuntapaikoista ja suhtautumisesta puhemiehistön vaaliin