Keskustan varapuheenjohtaja Honkonen: Nykyiset väylät kuntoon vai rahat uusiin miljardihankkeisiin?

Tammikuun uutispommista vastasivat liikenne- ja viestintäministeriö sekä valtiovarainministeriö, joiden asiantuntijaselvitys tyrmää miljardien uudet ratahankkeet. Tuoreet tiedot kertovat, että superkalliit uudet yhteydet eivät maksaisi itseään takaisin, eivät juuri säästäisi ihmisten aikaa, ja olisivat ilmastopäästöiltään tuhoisia sadan vuoden ajan.

Asiaan liittyy suoraan toinen tulikuuma liikennekysymys, nykyisten maanteiden ja raiteiden kunto. Valtion liikenneväylien korjausvelka on kolmisen miljardia euroa, josta raiteiden osuus on miljardi.

Tätä korjausvelkaa on torjuttu Keskustan johdolla kahdeksan vuotta. Tällä hallituskaudella olemme lisänneet entisestään perusväylänpidon rahoitusta sadoilla miljoonilla euroilla vuodessa.

Valtion talouden kuntoon laittaminen edellyttää vaikeita valintoja, kaikkeen ei rahaa riitä. Keskustan valinta on jatkaa suomalaisten teiden ja rautateiden kuntoon laittamista kaikissa maakunnissa. Linjavalintamme on, että nykyisen väyläverkon kunnostaminen ajaa uusien miljardihankkeiden edelle.

Kaikkien on pakko valita linjansa ja kertoa se suomalaisille. Jos miljardihankkeiden edistämisen vuoksi perusväylänpito kärsii, käy Suomelle huonosti. Maanteiden rapistuminen heikentää liikenneturvallisuutta, kuluttaa autoja ja hidastaa matkantekoa. Nykyisten raiteiden rapistuminen johtaisi junien myöhästelyyn ja yhteyksien hidastumiseen. Keskustan valinta on jatkaa nyt tehtyä työtä liikenneväylien kuntoon laittamiseksi. Mikä on muiden kanta?

Sunnuntaina SDP, Kokoomus ja Perussuomalaiset väistelivät kysymystä lupailemalla suomalaisille, että molemmat toteutetaan. Samaan aikaan nämä puolueet väittävät edistävänsä vastuullista taloudenpitoa. Tällainen ”kaksilla raiteilla” ajelu ei ole totuudenmukaista puuhaa, vaan puhdasta pölhöpopulismia.

Jokaisen puolueen on kerrottava ennen vaaleja reilusti suomalaisille, kumman valitsevat: Uusien miljardihankkeiden härkäpäisen puskemisen eteenpäin, vai nykyisten perusväylien kuntoon laittamisen. Molempia ei voi valita, jos aikoo julkista taloutta tasapainottaa. Keskustan linja asiassa on selvä, muiden puolueiden linja ei.

 

 

Petri Honkonen

Keskustan varapuheenjohtaja, Tiede- ja kulttuuriministeri, Kansanedustaja (Keski-Suomi)

Lue seuraavaksi

Hyvinvointialueet ovat tuskin ehtineet saada toimintansa liikkeelle, kun jotkut jo ovat valmiita leikkaamaan niiden rahoitusta. Kokoomuksen miljarditason leikkausesitys sosiaali- ja terveyspalveluista istuu huonosti jo nyt alijäämäisiä budjetteja tehneiden hyvinvointialueiden toimintaan.
10.3.2023 / Uutiset
Keskustan nuorisolinjaus tarjoaa ratkaisuja nuorten talouteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn
Keskusta haluaa varmistaa,  että kaikilla nuorilla on avaimet tulevaisuuteen. Haluamme auttaa kaikkia löytämään reitin kohti omia unelmia osana yhteiskuntaa. Keskusta haluaa tukea nuoria kasvavan velkamäärän kanssa, vahvistaa omistajuutta ja mahdollistaa opiskelun kaikille. Näihin Keskusta tarjoaa ratkaisuiksi opintolainan korkokattoa, ASP-lainan muutoksia sekä ensikertalaiskiintiön poistamista opiskelijavalinnoista.
7.3.2023 / Uutiset
Keskustan liikennelinjaus: Nykyväylät kuntoon ja uudet miljardihankkeet jäihin, dieselin käyttövoimavero poistettava
Keskustan mukaan liikennepolitiikassa ollaan valtavien valintojen edessä. Tuleva hallitus joutuu ensitöikseen linjaamaan, jatketaanko nykyisten väylien kuntoon laittoa vai tehdäänkö hävittäjähankinnan kokoinen miljardipanostus uusiin raidehankkeisiin, ns. ”tunnin juniin”. Keskusta ilmoittaa myös tavoittelevansa diesel-autojen käyttövoimaveron poistoa, koska sodan nostama dieselin hinta on vienyt pohjan diesel-autoilun kovemmalta verotukselta, ns. käyttövoimaverolta.
6.3.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaBlogit ja ryhmäpuheenvuorotKeskustan varapuheenjohtaja Honkonen: Nykyiset väylät kuntoon vai rahat uusiin miljardihankkeisiin?