Siirry sisältöön

Kalli, Ovaska ja Kinnunen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajistoon, Kosonen ehdokas eduskunnan ympäristövaliokunnan johtoon

Keskustan eduskuntaryhmä teki ryhmäkokouksessaan 15.9. henkilövalintoja.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi tehtävästä luopuneen Juha Pylvään tilalle valittiin yksimielisesti Eeva Kalli.

Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä. Aiemmin Kalli on toiminut eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtajana.

Eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtajaksi Kallin tilalle valittiin yksimielisesti Jouni Ovaska.

Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä. Aiemmin Ovaska on toiminut eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtajana.

Eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtajaksi Ovaskan tilalle valittiin yksimielisesti Mikko Kinnunen. Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä.

Eduskuntaryhmän ehdokas eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajaksi tehtävästä luopuvan Juha Sipilän tilalle on Hanna Kosonen.

Hän on toisen kauden kansanedustaja  Kaakkois-Suomen vaalipiiristä ja on toiminut pitkään ympäristövaliokunnan jäsenenä ja aiemmin mm. tiede- ja kulttuuriministerinä. Myös Kososen valinta oli yksimielinen.

Lisätietoja:
eduskuntaryhmän pääsihteeri Timo Portaankorva
puh. 040 590 7956

Lue seuraavaksi

Eurovaaliehdokas Venla Kajan: Opiskelijoiden ovet auki Eurooppaan
Monelle opiskelijalle vaihtoon lähtö on ensimmäinen kosketus eurooppalaisuuteen. Se on hieno esimerkki siitä, mitä EU:n vapaa liikkuvuus tarkoittaa. Toivon, että mahdollisimman moni nuori saisi hyödyntää tämän mahdollisuuden.
24.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Eurovaaliehdokas Valtteri Paakki: Vihreä siirtymä on tehtävä kestävästi ja oikeudenmukaisesti
Keskustalaiseen ajattelumaailmaan kuuluu ajatus ylisukupolvisuudesta. Tahtotila jättää oma tila ja ympäristö paremmassa kunnossa seuraaville sukupolville. Mikäli tahdomme pitää kiinni tästä periaatteesta, meidän on edistettävää vihreää siirtymää niin Suomessa kuin EU:n laajuisesti. 
20.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
EtusivuAjankohtaistaUutisetKalli, Ovaska ja Kinnunen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajistoon, Kosonen ehdokas eduskunnan ympäristövaliokunnan johtoon