Keskusta: EU-parlamentin kestämätön linja metsäenergiaan on torjuttava

Keskusta torjuu EU-parlamentin kielteisen kannan metsäenergian hyödyntämiseen. Parlamentin keskiviikkona linjaama mielipide ei merkitse sitovaa sääntelyä, sillä asia tulee seuraavaksi jäsenmaiden neuvoston ja EU-komission kolmikantaneuvotteluihin. Keskustan puoluehallitus totesi torstaina, että näissä neuvotteluissa on estettävä EU-parlamentin linjan eteneminen. Tässä onnistuminen edellyttää voimakkaiden kansallisten ponnistelujen jatkamista sekä tiivistä yhteistyötä Suomen kanssa samanhenkisten jäsenmaiden kanssa.

Keskusta näkee, että huoltovarmuuden edistämiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi tarvitsemme enemmän kotimaista, uusiutuvaa energiaa. Suomi on Keskustan johdolla viime vuosikymmenet määrätietoisesti lisännyt kotimaisen uusiutuvan energian käyttöä ja vähentänyt riippuvuutta Venäjästä, ja tätä linjaa on jatkettu nykyisen hallituksen aikana. Venäjän sota ja siitä seurannut energiamarkkinoiden sekaannus osoittavat, että Euroopan on noudatettava Suomen osoittamaa esimerkkiä. Parlamentin kannan toteutuminen ei olisi Euroopalle eduksi, eikä se edistäisi yhteisiä eurooppalaisia tavoitteita uusiutuvan energian käytön lisäämiseksi.

Keskusta muistuttaa, että metsäpolitiikka ei kuulu EU:lle vaan kansalliseen päätäntävaltaan. Esimerkiksi komission kaavailema ennallistamisasetus puuttuisi metsäpolitiikkaan. EU:n on pidättäydyttävä sääntelystä, joka kuuluu jäsenmaiden linjattavaksi.

Keskusta antaa täyden tukensa hallitukselle sen työssä Suomen etujen puolustamiseksi EU-pöydissä. Elinkeinoministeri Lintilä, valtiovarainministeri Saarikko, maa- ja metsätalousministeri Kurvinen ja pääministeri Marin ovat tällä hallituskaudella edustaneet EU-areenoilla Suomen metsien käyttöä ja Suomen etua palvelevaa linjaa. Koko hallituksen pitää yhdessä edistää Suomen etua metsäasioissa tulevina kuukausina. Tulevat neuvottelut kestävät useista kuukausista jopa vuoteen, niissä Suomen kannan pitää selkeästi näkyä, kuulua ja toteutua.

Lisätietoja:
Riikka Pakarinen
Keskustan varapuheenjohtaja
+358 40 580 0833

Lue seuraavaksi

Puheenjohtaja Annika Saarikko Keskustan eduskuntavaalistartissa 27.1.2023
Keskusta on puolue, joka tarjoaa välittämistä ilman holhoavaa vasemmistolaisuutta ja hyvää taloudenpitoa ilman kovaa oikeistolaisuutta. Meille isänmaallisuus on ylpeyttä, joka ei kumpua toisen polkemisesta. Isänmaallisuutemme polttoainetta ei ole pelko, vaan usko siihen, että rakennamme turvallista muutosta. Eteenpäin on elävän mieli.
27.1.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskusta: EU-parlamentin kestämätön linja metsäenergiaan on torjuttava