Keskustan seurakuntavaaliohjelma: Lähiseurakuntapalvelut turvattava kaikkialla Suomessa

Seurakuntavaalit järjestetään hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Keskusta korostaa kirkon tehtävää näissä vaikeissa oloissa. Kirkon on elettävä ajassa, oltava läsnä ja rakennettava ihmisten keskuuteen vakautta, toivoa ja tulevaisuususkoa.

– Haluamme taata lähiseurakuntapalvelujen säilymisen ja seurakuntatyön edellytykset kaikkialla maassa seurakunnan koosta tai sijainnista riippumatta. Kirkon toiminta pitää rakentaa seurakuntalaisten elämästä ja tarpeista, ei kirkon työaloista lähtien, korostaa Keskustan linjauksen valmistelua johtanut pastori Timo Laaninen.

Keskusta toimii ihmisiä kokoavan kansankirkon puolesta. Arvostamme jokaisen oikeutta olla asioista eri mieltä. Puolustamme positiivisen uskonnonvapauden toteutumista: jokaisella on oikeus harjoittaa omaa uskontoaan. Pidämme tärkeänä uskonnon oikeutta olla läsnä julkisessa tilassa ja keskustelussa. Korostamme myös uskonnollisen lukutaidon merkitystä.

– Koronan ja Ukrainassa riehuvan sodan myötä monet elävät ahdistuksen ja pelon tunteiden keskellä. Seurakunnat voivat omalta osaltaan toimia niin lasten ja nuorten, työikäisten kuin ikäihmisten tukena lisäämällä vuorovaikutusta ja keskinäistä ymmärrystä, Laaninen kannustaa seurakuntalaisia vaikuttamaan oman seurakunnan toimintamuotoihin.

Keskusta kannattaa entistä vahvempaa yhteistyötä kunnan, hyvinvointialueen ja seurakunnan sekä eri järjestöissä toimivien kesken ihmisten parhaaksi. Seurakunnilla on tarjota yhteistyöhön osaamista ja kokemusta esimerkiksi lasten ja nuorten toiminnassa, sielunhoidossa, vähävaraisten auttamisessa, parisuhdetyössä sekä sodan jaloista tulevien ja muuten hätää kärsivien auttamisessa.

– Keskusta haluaa vahvistaa yhteiskunnassa ymmärrystä uskonnon merkityksestä ja käydä keskustelua oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta. Toimimme aktiivisesti kaikenlaista vihapuhetta, syrjintää ja rasismia vastaan. Edistämme tasa-arvoa, esteettömyyttä ja saavutettavuutta, Laaninen listaa Keskustan arvoja seurakuntien arkipäivän toiminnassa.

Keskustan puoluehallitus hyväksyi puolueen linjauksen syksyn seurakuntavaaleihin. Linjaus ”Rakennamme yhteistä kotiseurakuntaa” löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoja:
seurakuntavaaliohjelmatyön vetäjä, pastori Timo Laaninen, 040 832 6106

poliittinen asiantuntija Helena Pakarinen, 050 388 0011

Lue seuraavaksi

Puheenjohtaja Annika Saarikko Keskustan eduskuntavaalistartissa 27.1.2023
Keskusta on puolue, joka tarjoaa välittämistä ilman holhoavaa vasemmistolaisuutta ja hyvää taloudenpitoa ilman kovaa oikeistolaisuutta. Meille isänmaallisuus on ylpeyttä, joka ei kumpua toisen polkemisesta. Isänmaallisuutemme polttoainetta ei ole pelko, vaan usko siihen, että rakennamme turvallista muutosta. Eteenpäin on elävän mieli.
27.1.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan seurakuntavaaliohjelma: Lähiseurakuntapalvelut turvattava kaikkialla Suomessa