Skip to content

Keskusta tarjoaa välikysymyksellään ratkaisuja lähipalvelukriisiin

Eduskunnassa käydyssä välikysymyskeskustelussa Keskusta tarjosi virallisissa puheenvuoroissa myös ratkaisuja lähipalvelujen kriisiin.

Keskustan puheenjohtaja, kansanedustaja Annika Saarikko sanoi omassa välikysymyksen ensimmäisen allekirjoittajan puheenvuorossaan, että yksikään eduskuntapuolue ei ole syytön tilanteeseen, jossa lääkäriaikoja ei saa tai neuvolat karkaavat kauemmas.

Hän totesi, että Orpon-Purran hallituksen linjalla koko sote-uudistuksen ydin on romuttumassa, vaikka peruspalveluja nimenomaan piti vahvistaa.

“Periaatteemme on, että nyt ei pitäisi alasajaa terveysasemia ja hoivakoteja, kun mitään todellista ei ole luvata tilalle.

Saarikko luetteli puheessaan myös ehdotuksia lähipalvelujen turvaamiseksi.

Keskittämisellä ei säästetä, vaan hoitojonot pitenevät

Keskustan eduskuntaryhmän ryhmäpuheen pitänyt puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hilkka Kemppi puolestaan muistutti, että ihmisiä jää hoitamatta, kun lähipalvelut viedään kauemmas.

“Ruotsin jengiväkivalta osoittaa, että lähipalvelujen alasajo tarkoittaa myös turvattomia katuja ja kotikulmia etenkin isoissa kaupungeissa. Lähipalveluissa on kyse myös turvallisuuden tunteesta.”

Myös Kemppi peräänkuulutti, että yhteistyöllä eduskuntapuolueet pystyisivät parempaan palvelujen pelastamiseksi.

 

 

Lue seuraavaksi

Keskustan Kurvinen eduskuntapuheessaan: Keskustan talousvaihtoehto on vastuullinen ja inhimillinen
Keskustan vaihtoehto hallituksen linjaukselle olisi velkaantua vähemmän, mutta toimia silti vastuullisesti ja tasapuolisesti. Keskusta tukisi lapsiperheitä ja sellaiseksi haluavia ja samalla kasvupanostuksia suunnattaisiin koko maahan.
29.11.2023 / Uutiset
Keskustan Kurvinen: Keskustan vaihtoehto on rohkaiseva ja vastuullinen
Keskustan vaihtoehto hallituksen linjaukselle olisi velkaantua vähemmän, mutta toimia silti vastuullisesti ja tasapuolisesti. Keskusta tukisi lapsiperheitä ja sellaiseksi haluavia ja samalla kasvupanostuksia suunnattaisiin koko maahan. Lähipalveluita ja kunnon liikenneyhteyksiä tarvitaan Keskustan linjauksen mukaan ihan kaikkialla Suomessa.
29.11.2023 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Puoluevaltuuston kokouksen toinen päivä 26.11.2023
Puoluevaltuuston sunnuntaipäivä alkoi talousseminaarilla. Kokouksen päätösasioissa mm. eurovaaliehdokkaiden asettaminen.
27.11.2023 / K-Studio
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskusta tarjoaa välikysymyksellään ratkaisuja lähipalvelukriisiin