Siirry sisältöön

Keskustalta välitodistus hallitukselle: EU:ssa löperö linja, Suomessa talous alamäessä

Kokoomuksella ja Perussuomalaisilla on yli vuoden ollut valta ja vastuu Suomen asioista. Siksi Keskusta antoi keskiviikkona hallitukselle välitodistuksen.

Todistuksen keskiarvo on viisi, eli välttävä. Suomalaiset voivat puolestaan antaa arvosanansa Euroopan parlamentin vaaleissa.

Hallitus sai hylätyn arvosanan Suomen puolen pitämisestä EU:ssa.

– Itäinen Suomi on laiminlyöty, ovi on jätetty auki yhteisvelalle ja päätösvalta Suomen metsistä ja muista luonnonvaroista on vaarassa luisua Brysseliin. Nämä ovat tälle maalle elintärkeitä asioita. Kokoomuksen ja Perussuomalaisten linja on lepsu – suorastaan löperö, Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo.

Keskustan linja on, että itäistä Suomea pitää auttaa sekä EU:n että omin päätöksin. Rajamaakuntia ei saa päästää taantumaan ja tyhjenemään.

– Yhteisvelka ei Keskustalle käy ja päätösvalta metsistä ja muista luonnonvaroista kuuluu meille suomalaisille ja vain meille, Saarikko paaluttaa.

Suomen asiat eivät reilun vuoden aikana ole menneet parempaan suuntaan. Taloustaidoissa hallitus saa Keskustalta kuutosen.

– Talous pitää laittaa kuntoon, mutta niin ei valitettavasti ole käymässä. Suomessa kasvavat nyt vain työttömyys, konkurssit ja velka. Kohtuuttoman isot arvonlisäveron korotukset ajavat laskujen ja hintojen kanssa tuskailevat tavalliset ihmiset yhä ahtaammalle, Saarikko toteaa.

Hallituksen politiikan oikeudenmukaisuudessakin on isosti parantamisen varaa.

– Se ei ole oikein, että sosiaali-, terveys- ja muita lähipalveluja ajetaan alas samalla, kun suurituloiset saavat isot veronalennukset. Se ei ole oikein, että teiden kunto heikkenee kautta Suomen ja rahat laitetaan tunnin junaan, Saarikko huomauttaa.

Käyttäytymisestä ja yhteistyötaidoista hallitus saa Keskustalta viitosen. Suomi on ajettu vastakkainasettelun tielle, vaikka juuri nyt tarvittaisiin sopimis- ja yhteistyökykyä. Ratkaistavat asiat koskettavat jokaista suomalaista ja koko maata.

– Suomalaiset voivat antaa arvosanansa hallitukselle – Orpolle ja Purralle, Kokoomukselle ja Perussuomalaisille – Euroopan parlamentin vaaleissa. Eurooppaan tarvitaan ryhtiä ja Suomen suuntaa pitää muuttaa, Saarikko sanoo.

Lue seuraavaksi

Keskustan Jyväskylän puoluekokouksen kannanotto 16.6.2024: Jokainen nuori tarvitsee turvallisen aikuisen
Keskustan mielestä jokainen nuori tarvitsee arkeensa vähintään yhden turvallisen aikuisen. Yksikin kiusattu, syrjäytynyt tai koulusta pudonnut nuori on sivistysliike keskustalle liikaa. Keskusta edellyttää toimivaa oppilashuoltoa ja haluaa vahvistaa sitä.
16.6.2024 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustalta välitodistus hallitukselle: EU:ssa löperö linja, Suomessa talous alamäessä