Skip to content

Keskustan Honkonen: Kokoomuksen täystyrmäys Itä-Suomen auttamiselle on vastuuton selkäydinreaktio

Keskustan varapuheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen toteaa kokoomuksen tekevän vakavan virheen torjuessaan Keskustan esittämän Itä-Suomen taloudellisen erityiskohtelun. Kokoomuksen eduskuntaryhmän pj. Kai Mykkänen kertoi kokoomuksen puoluekokouksessa perjantaina kokoomuksen vastustavan Annika Saarikon esitystä itäisen Suomen kohteluna erityistalousalueena.

– Itä-Suomeen on sodan myötä tulossa kansallinen kriisi, jonka edessä ei pidä vain levitellä käsiä. Venäjän sota vaikuttaa rajusti itäisen Suomen talouteen, työhön ja yrittäjyyteen. Keskustan mielestä alueelle tulevina vuosina erityistoimia, sanoo Honkonen.

– Kokoomuksen ajattelu on, että menestyjät menestykööt ja ongelmissa olevat pitää jättää yksin. Sillä vaihtoehtona on keskustan ajatus koko Suomesta huolen pitämisestä. Koko Suomi on pidetävä mukana!

Keskustan ehdotuksen mukaan sodasta erityisesti kärsivän itäisen Suomen taloutta ja työllisyyttä voitaisiin piristää positiivisella erityiskohtelulla. Alueesta tehtäisiin erityistalousalue, jonka tueksi kohdennettaisiin paketti tukitoimia esimerkiksi verotuksen, investointien ja koulutuksen keinoin.

– Vakavien ongelmien edessä olevan itäisen Suomen erityistuki on välttämätöntä. Itäisen Suomen avuksi tarvitaan vuosiksi eteenpäin kantavat päätökset.

– Kutsumme muut puolueet mukaan auttamaan itäistä Suomea edessä olevina vaikeina vuosina, ei vain tyrmäämään ehdotuksiamme tai vaikenemaan alueen hätää kuoliaaksi, Honkonen sanoo.

Lue seuraavaksi

Eduskuntaryhmän viikkotiedote: Keskustalta välikysymys lähipalveluiden pelastamiseksi
Keskustan eduskuntaryhmä tekee hallitukselle välikysymyksen neuvola, terveys-, vanhus- ja muista lähipalveluista. Tilanne sosiaali- ja terveyspalveluissa on vakava.
29.9.2023 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote
Keskustalta välikysymys: Lähipalvelut pitää pelastaa
Keskusta tekee hallitukselle välikysymyksen terveys-, vanhus- ja muista suomalaisten lähipalveluista. Tilanne on vakava.
27.9.2023 / Uutiset
Keskustan puoluekokouksen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima
Keskustan puoluekokouksen mukaan presidentinvaaleissa on kyse siitä, kuka ehdokkaista on paras täyttämään presidentiltä vaadittavat edellytykset vaikeassa ja vaarallisessa kansainvälisessä tilanteessa. Puoluekokouksen kanta on selvä: Keskustan ehdokas Suomen tasavallan presidentiksi on filosofian tohtori Olli Rehn.
23.9.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan Honkonen: Kokoomuksen täystyrmäys Itä-Suomen auttamiselle on vastuuton selkäydinreaktio