Keskustan Pakarinen: Etätyö luo lisätarvetta lähiyrittäjyydelle

Monipaikkaisuudella ja sen etätyön muodolla on suuria vaikutuksia kaupunkiseuduilla, joilla asiantuntijatyön runsas määrä tarkoittaa myös aiempaa suurempaa määrää etätyötä koronan jälkeen. Enemmän kotona tehtävä työ synnyttää uutta kysyntää palveluille lähellä kotia.

Yrittäjäpuolueena Keskusta kannattaa, että kaupunkien ja kuntien yrittäjyysneuvonta on aktiivinen kumppani uusille ja vanhoille yrittäjille, kun lähipalveluita kehitetään yrittäjyyden pohjalta, Keskustan varapuheenjohtaja ja Kaupungissa on Keskusta -verkoston vetäjä Riikka Pakarinen kannustaa.

– Lähipalveluiden kysyntä vaikkapa lounasravintoloiden muodossa todennäköisesti kasvaa, kun etätyöt nyt vakiintuvat.

– Asuinalueiden kiinnostavuus ja viihtyvyys kasvaa, kun palveluita on tarjolla läheltä. Työelämän muutos etätöiden muodossa ei ollut hetken muoti-ilmiö vaan järjestystä muuttava mullistus. Kaupunkien ja kuntien pitää olla tässä hereillä, ettei vuosien jälkeen jouduta ihmettelemään, mihin ne lähipalvelut sitten jäivätkään, Pakarinen huomauttaa.

Kyse on yhteiskunnan ja yrittäjyyden yhteistyöstä. Kotimainen yrittäjyys ja luovuus saa aikaiseksi uusia tuotteita sekä työpaikkoja. Olosuhteiden muuttuessa kaupunkien ja kuntien elinvoiman kehittämisestä vastaavien kuntien pitää olla siten valmiina, ettei uudelle lähiyrittäjyydelle ole turhia esteitä.

– Yrittäjät kokevat monesti olevansa liian yksin. Etäajan hengessä olisi erittäin hyvä, että myös yrittäjyysneuvonta on helposti saatavilla sähköisenä palveluna tavalla, jossa palvelu menisi entistä paremmin yrittäjän luo eikä päinvastoin, Riikka Pakarinen visioi.

Pakarinen Riikka

Riikka Pakarinen

Keskustan varapuheenjohtaja, Kaupungissa on Keskusta -verkoston vetäjä

Lue seuraavaksi

Keskustan varapuheenjohtaja Honkonen: Nykyiset väylät kuntoon vai rahat uusiin miljardihankkeisiin?
Tammikuun uutispommista vastasivat liikenne- ja viestintäministeriö sekä valtiovarainministeriö, joiden asiantuntijaselvitys tyrmää miljardien uudet ratahankkeet. Tuoreet tiedot kertovat, että superkalliit uudet yhteydet eivät maksaisi itseään takaisin, eivät juuri säästäisi ihmisten aikaa, ja olisivat ilmastopäästöiltään tuhoisia sadan vuoden ajan.
5.2.2023 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan Pakarinen: Etätyö luo lisätarvetta lähiyrittäjyydelle