Skip to content

Keskustan puoluevaltuusto 23.4.2023: Vaalivoittajat hallitukseen ja Keskusta oppositioon

Keskustan puoluevaltuusto 23.4.2023: Vaalivoittajat hallitukseen ja Keskusta oppositioon

Keskusta tarjosi vaaleissa äänestäjien arvioitavaksi perusteellisen ohjelmansa. Olimme valmiita jatkamaan hallitustyötä uudelta pohjalta, mikäli puolue saa kansalta vahvan kannatuksen. Suomalaiset antoivat tällä kertaa tukensa muille vaihtoehdoille. Kunnioitamme vaalitulosta. Vaalit voittaneilla puolueilla on nyt oikeus ja velvollisuus lunastaa vaalilupauksensa hallitusvastuussa.

Näillä perusteilla puoluevaltuuston johtopäätös on, että Keskustan tulee jäädä oppositioon.

Oppositio ei ole itseisarvo, vaan meidän on keskityttävä politiikkamme ja toimintamme parantamiseen. Tulevalla vaalikaudella meidän tulee kirkastaa identiteettiämme, kehittää uusia ratkaisuja yhteiskunnan ongelmiin ja rakentaa keskitie tulevaisuuteen.

Viime vuosikymmenten politiikan myrskyistä on syytä ottaa oppia ja laatia vaihtoehto, joka yhdistää suomalaisten tarpeet ja toiveet sekä Keskustan arvot ja aatteen.

Selvää on, että Keskusta puolustaa tulevaisuudessakin hajautettua yhteiskuntaa, lähipalveluja, sivistystä, kestävää luontosuhdetta ja heikommassa asemassa olevia ihmisiä.

Keskusta ei ole oikeisto- tai vasemmistopuolue, vaan keskustalainen vaihtoehto. Kantamme on ja pysyy: poliittinen kahtiajako on uhka tasapainoiselle kehitykselle ja suomalaiselle hyvinvointiyhteiskunnalle.

Keskusta tekee omaa rakentavaa oppositiopolitiikkaansa. Puolustamme koko Suomen ja kaikkien suomalaisten tasa-arvoisia elämisen mahdollisuuksia. Rakennamme yhteiskuntaa, jossa kannattaa tehdä työtä, yrittää ja kantaa vastuuta.

Tavoitteemme on olla koko Suomen hyväksi toimiva vahva ja uudistava yleispuolue, johon luotetaan kautta maan.

Lue seuraavaksi

Eduskuntaryhmän viikkotiedote: Keskustalta välikysymys lähipalveluiden pelastamiseksi
Keskustan eduskuntaryhmä tekee hallitukselle välikysymyksen neuvola, terveys-, vanhus- ja muista lähipalveluista. Tilanne sosiaali- ja terveyspalveluissa on vakava.
29.9.2023 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote
Keskustalta välikysymys: Lähipalvelut pitää pelastaa
Keskusta tekee hallitukselle välikysymyksen terveys-, vanhus- ja muista suomalaisten lähipalveluista. Tilanne on vakava.
27.9.2023 / Uutiset
Keskustan puoluekokouksen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima
Keskustan puoluekokouksen mukaan presidentinvaaleissa on kyse siitä, kuka ehdokkaista on paras täyttämään presidentiltä vaadittavat edellytykset vaikeassa ja vaarallisessa kansainvälisessä tilanteessa. Puoluekokouksen kanta on selvä: Keskustan ehdokas Suomen tasavallan presidentiksi on filosofian tohtori Olli Rehn.
23.9.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan puoluevaltuusto 23.4.2023: Vaalivoittajat hallitukseen ja Keskusta oppositioon