Keskustan varapuheenjohtaja Pakarinen: Kokoomuksen uudelleenharkinta erityistalousalueista paikallaan

Pakarinen Riikka luontotausta
Pakarinen Riikka luontotausta

Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen on tyytyväinen Helsingin kokoomuslaisen varapormestari Daniel Sazonovin ulostuloon erityistalousalueiden puolesta. Sazonov totesi viikonloppuna Helsingin Sanomissa, että myös Helsinki voisi hyötyä Keskustan esittämästä mahdollisuudesta perustaa erityistalousalueita.

– Kokoomuksen puoluejohto taisi tyrmätä keskustan avauksen selkäydinreaktiona. Kannustan kokoomusta muutosvastarinnan sijaan pohtimaan aidosti, miten koko maa hyötyisi erityistalousalueista, Pakarinen sanoo.

– Itäisen Suomen talouselämä ja työllisyys ovat Ukrainan sodan myötä erityisen vaikeiden aikojen edessä. Keskusta ajaa mahdollisuutta erityistalousalueiden perustamiseen, jotta koko maan talouden ja työllisyyden pyörät saadaan pidettyä pyörimässä.

Pakarinen arvioi, että Itä-Suomen lisäsi myös pääkaupunkiseudun erityisongelmiin voitaisiin vastata uudenlaisella ajattelulla ja sääntelyä keventävillä kokeiluilla.

– Sazonov huomioi aivan oikein sen, että pääkaupunkiseudun pitää pärjätä kansainvälisessä kilpailussa osaajista ja sijoituksista. Helsingin menestyksestä hyötyy tässä suhteessa koko Suomi. Suomesta ja pääkaupunkiseudusta pitää tehdä maailman paras paikka myös kasvuyrityksille. Esimerkiksi työperäisen maahanmuuton tarveharkinnan poistolle olisi erityisesti pääkaupunkiseudulla tarve. Moni pääkaupunkiseutulainen yrittäjä kertoo tarvitsevansa osaajia ulkomailta, mutta byrokratia astuu työn tielle, Pakarinen sanoo.

– Keskusta kutsuu muita puolueita yhteistyöhön koko Suomen talouden vauhdittamiseksi. Mykkäsen ja Orpon kannattaisi ylikonservatiivisuuden sijaan kuunnella keskustaa ja nuorempia helsinkiläisiä kokoomuspäättäjiä.

Lisätiedot:
Keskustan varapuheenjohtaja
Riikka Pakarinen
p. 040 580 0833

Lue seuraavaksi

Puheenjohtaja Annika Saarikko Keskustan eduskuntavaalistartissa 27.1.2023
Keskusta on puolue, joka tarjoaa välittämistä ilman holhoavaa vasemmistolaisuutta ja hyvää taloudenpitoa ilman kovaa oikeistolaisuutta. Meille isänmaallisuus on ylpeyttä, joka ei kumpua toisen polkemisesta. Isänmaallisuutemme polttoainetta ei ole pelko, vaan usko siihen, että rakennamme turvallista muutosta. Eteenpäin on elävän mieli.
27.1.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan varapuheenjohtaja Pakarinen: Kokoomuksen uudelleenharkinta erityistalousalueista paikallaan