Keskustan varapuheenjohtaja Pakarinen: Kokoomuksen uudelleenharkinta erityistalousalueista paikallaan

Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen on tyytyväinen Helsingin kokoomuslaisen varapormestari Daniel Sazonovin ulostuloon erityistalousalueiden puolesta. Sazonov totesi viikonloppuna Helsingin Sanomissa, että myös Helsinki voisi hyötyä Keskustan esittämästä mahdollisuudesta perustaa erityistalousalueita.

– Kokoomuksen puoluejohto taisi tyrmätä keskustan avauksen selkäydinreaktiona. Kannustan kokoomusta muutosvastarinnan sijaan pohtimaan aidosti, miten koko maa hyötyisi erityistalousalueista, Pakarinen sanoo.

– Itäisen Suomen talouselämä ja työllisyys ovat Ukrainan sodan myötä erityisen vaikeiden aikojen edessä. Keskusta ajaa mahdollisuutta erityistalousalueiden perustamiseen, jotta koko maan talouden ja työllisyyden pyörät saadaan pidettyä pyörimässä.

Pakarinen arvioi, että Itä-Suomen lisäsi myös pääkaupunkiseudun erityisongelmiin voitaisiin vastata uudenlaisella ajattelulla ja sääntelyä keventävillä kokeiluilla.

– Sazonov huomioi aivan oikein sen, että pääkaupunkiseudun pitää pärjätä kansainvälisessä kilpailussa osaajista ja sijoituksista. Helsingin menestyksestä hyötyy tässä suhteessa koko Suomi. Suomesta ja pääkaupunkiseudusta pitää tehdä maailman paras paikka myös kasvuyrityksille. Esimerkiksi työperäisen maahanmuuton tarveharkinnan poistolle olisi erityisesti pääkaupunkiseudulla tarve. Moni pääkaupunkiseutulainen yrittäjä kertoo tarvitsevansa osaajia ulkomailta, mutta byrokratia astuu työn tielle, Pakarinen sanoo.

– Keskusta kutsuu muita puolueita yhteistyöhön koko Suomen talouden vauhdittamiseksi. Mykkäsen ja Orpon kannattaisi ylikonservatiivisuuden sijaan kuunnella keskustaa ja nuorempia helsinkiläisiä kokoomuspäättäjiä.

Lisätiedot:
Keskustan varapuheenjohtaja
Riikka Pakarinen
p. 040 580 0833

Lue seuraavaksi

Suomen Keskusta hakee viestintäpäällikköä
Onko itsenäinen ja vastuullinen viestinnän johtotehtävä sinun unelmasi? Motivoidutko vaihtuvista työpäivistä etkä säikähdä paineita? Haluatko tulla mukaan kehittämään politiikkaa aiempaa myönteisempään ja tulevaisuususkoisempaan suuntaan? Hae Suomen Keskustan viestintäpäällikön tehtävään!
28.6.2022 / Uutiset
Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokous 23. – 24.8. Porissa ja Satakunnassa
Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokous pidetään tiistaista keskiviikkoon 23. – 24.8.2022 Porissa. Kesäkokouksen yhteydessä on kansanedustajien tutustumiskäyntejä ja yleisötapahtumia Satakunnassa.
20.6.2022 / Tapahtumat
Keskustan Kiviranta:
Hintojen nousuun pitää vastata ratkaisuilla, jotka ovat vaikuttavimpia, tukevat työssäkäyvien suomalaisten pärjäämistä sekä auttavat niitä ihmisiä, jotka ovat kaikkein tiukimmilla.
15.6.2022 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan varapuheenjohtaja Pakarinen: Kokoomuksen uudelleenharkinta erityistalousalueista paikallaan