Keskustan varapuheenjohtaja Pakarinen: Kokoomuksen uudelleenharkinta erityistalousalueista paikallaan

Pakarinen Riikka luontotausta
Pakarinen Riikka luontotausta

Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen on tyytyväinen Helsingin kokoomuslaisen varapormestari Daniel Sazonovin ulostuloon erityistalousalueiden puolesta. Sazonov totesi viikonloppuna Helsingin Sanomissa, että myös Helsinki voisi hyötyä Keskustan esittämästä mahdollisuudesta perustaa erityistalousalueita.

– Kokoomuksen puoluejohto taisi tyrmätä keskustan avauksen selkäydinreaktiona. Kannustan kokoomusta muutosvastarinnan sijaan pohtimaan aidosti, miten koko maa hyötyisi erityistalousalueista, Pakarinen sanoo.

– Itäisen Suomen talouselämä ja työllisyys ovat Ukrainan sodan myötä erityisen vaikeiden aikojen edessä. Keskusta ajaa mahdollisuutta erityistalousalueiden perustamiseen, jotta koko maan talouden ja työllisyyden pyörät saadaan pidettyä pyörimässä.

Pakarinen arvioi, että Itä-Suomen lisäsi myös pääkaupunkiseudun erityisongelmiin voitaisiin vastata uudenlaisella ajattelulla ja sääntelyä keventävillä kokeiluilla.

– Sazonov huomioi aivan oikein sen, että pääkaupunkiseudun pitää pärjätä kansainvälisessä kilpailussa osaajista ja sijoituksista. Helsingin menestyksestä hyötyy tässä suhteessa koko Suomi. Suomesta ja pääkaupunkiseudusta pitää tehdä maailman paras paikka myös kasvuyrityksille. Esimerkiksi työperäisen maahanmuuton tarveharkinnan poistolle olisi erityisesti pääkaupunkiseudulla tarve. Moni pääkaupunkiseutulainen yrittäjä kertoo tarvitsevansa osaajia ulkomailta, mutta byrokratia astuu työn tielle, Pakarinen sanoo.

– Keskusta kutsuu muita puolueita yhteistyöhön koko Suomen talouden vauhdittamiseksi. Mykkäsen ja Orpon kannattaisi ylikonservatiivisuuden sijaan kuunnella keskustaa ja nuorempia helsinkiläisiä kokoomuspäättäjiä.

Lisätiedot:
Keskustan varapuheenjohtaja
Riikka Pakarinen
p. 040 580 0833

Lue seuraavaksi

Keskustan Kulmuni: Omalla energialla vapautta ja vaurautta
Keskusta on aina kannattanut omavaraisuutta, mutta risupaketeista meitäkin on haukuttu. Suomen energiaomavaraisuus on parantunut ja riippuvuus tuodusta fossiilienergiasta vähentynyt viimeisen 20 vuoden aikana. Tämä ei ole tapahtunut vahingossa tai itsestään
5.10.2022 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Keskustan eduskuntaryhmä: Tukea Ukrainalle pitää jatkaa – Suomen oma varautuminen korostuu
Keskustan eduskuntaryhmä pitää viimeaikaisia tapahtumia – Venäjän osittaista liikekannallepanoa, puheita sodasta länttä vastaan, niin sanottuja kansanäänestyksiä Ukrainan itä- ja eteläosissa, alueiden liittämisaikeita Venäjään ja Nord Stream -kaasuputkien vuotoja Itämerellä – vakavana ja huolestuttavana kehityksenä.
29.9.2022 / Uutiset
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan pj Lohi: Hyvää hoitoa jokaiselle kautta Suomen
Hoitajapula, päivystysten ruuhkautuminen ja se, että hoitoon ei pääse eikä hoivaa saa ovat vakavia asioita. Etenkin huoli ikäihmisten palveluista on yhteinen.
28.9.2022 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan varapuheenjohtaja Pakarinen: Kokoomuksen uudelleenharkinta erityistalousalueista paikallaan