Muutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin

antti kurvinen ja petri honkonen studiokuva

Ministerivaihdokset aiheuttavat muutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin.

Keskustan eduskuntaryhmä esittää, että tiede- ja kulttuuriministeriksi nimitettävän kansanedustaja Petri Honkosen tilalle eduskunnan perustuslakivaliokunnan jäseneksi valitaan kansanedustaja Hannu Hoskonen.

Honkosen tilalle valtiovarainvaliokunnan varajäseneksi esitetään maa- ja metsätalousministerinä toiminutta kansanedustaja Jari Leppää ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäseneksi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylvästä.

Lisäksi Leppää esitetään suuren valiokunnan varajäseneksi kansanedustaja Pasi Kivisaaren tilalle ja Kivisaarta lakivaliokunnan jäseneksi Pylvään tilalle.

Honkonen on toiminut myös Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä ja Kelan varavaltuutettuna.

Honkosen tilalle Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäseneksi esitetään kansanedustaja Hilkka Kemppiä ja Kempin tilalle varajäseneksi kansanedustaja Mikko Kinnusta.

Eduskuntaryhmä esittää kansanedustaja Tuomas Kettusta Kelan varavaltuutetuksi Honkosen tilalle.

Muutokset valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin päätetään eduskunnan täysistunnoissa perjantaina 29.4. ja tiistaina 3.5. Ministerit nimitetään tasavallan presidentin esittelyssä perjantaina 29.4.

Lisätietoja:
Timo Portaankorva
Eduskuntaryhmän pääsihteeri
puhelin 040 590 7956

Lue seuraavaksi

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan pj Lohi: Hyvää hoitoa jokaiselle kautta Suomen
Hoitajapula, päivystysten ruuhkautuminen ja se, että hoitoon ei pääse eikä hoivaa saa ovat vakavia asioita. Etenkin huoli ikäihmisten palveluista on yhteinen.
28.9.2022 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Muutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin – Kulmuni ehdokas talousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi
Keskustan eduskuntaryhmä päätti ryhmäkokouksessaan torstaina 22.9. muutoksista kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin.
22.9.2022 / Uutiset
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli: Kun suomalaiset pärjäävät, Suomi pärjää
Suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi ovat Keskustan tärkeimmät tavoitteet. Ajat ovat vakavat. Nyt pitää toimia tavalla, joka vahvistaa suomalaisten luottamusta tulevaan.
20.9.2022 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
EtusivuAjankohtaistaUutisetMuutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin