Siirry sisältöön

Muutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin

antti kurvinen ja petri honkonen studiokuva

Ministerivaihdokset aiheuttavat muutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin.

Keskustan eduskuntaryhmä esittää, että tiede- ja kulttuuriministeriksi nimitettävän kansanedustaja Petri Honkosen tilalle eduskunnan perustuslakivaliokunnan jäseneksi valitaan kansanedustaja Hannu Hoskonen.

Honkosen tilalle valtiovarainvaliokunnan varajäseneksi esitetään maa- ja metsätalousministerinä toiminutta kansanedustaja Jari Leppää ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäseneksi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylvästä.

Lisäksi Leppää esitetään suuren valiokunnan varajäseneksi kansanedustaja Pasi Kivisaaren tilalle ja Kivisaarta lakivaliokunnan jäseneksi Pylvään tilalle.

Honkonen on toiminut myös Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä ja Kelan varavaltuutettuna.

Honkosen tilalle Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäseneksi esitetään kansanedustaja Hilkka Kemppiä ja Kempin tilalle varajäseneksi kansanedustaja Mikko Kinnusta.

Eduskuntaryhmä esittää kansanedustaja Tuomas Kettusta Kelan varavaltuutetuksi Honkosen tilalle.

Muutokset valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin päätetään eduskunnan täysistunnoissa perjantaina 29.4. ja tiistaina 3.5. Ministerit nimitetään tasavallan presidentin esittelyssä perjantaina 29.4.

Lisätietoja:
Timo Portaankorva
Eduskuntaryhmän pääsihteeri
puhelin 040 590 7956

Lue seuraavaksi

Eurovaaliehdokas Venla Kajan: Opiskelijoiden ovet auki Eurooppaan
Monelle opiskelijalle vaihtoon lähtö on ensimmäinen kosketus eurooppalaisuuteen. Se on hieno esimerkki siitä, mitä EU:n vapaa liikkuvuus tarkoittaa. Toivon, että mahdollisimman moni nuori saisi hyödyntää tämän mahdollisuuden.
24.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Eurovaaliehdokas Valtteri Paakki: Vihreä siirtymä on tehtävä kestävästi ja oikeudenmukaisesti
Keskustalaiseen ajattelumaailmaan kuuluu ajatus ylisukupolvisuudesta. Tahtotila jättää oma tila ja ympäristö paremmassa kunnossa seuraaville sukupolville. Mikäli tahdomme pitää kiinni tästä periaatteesta, meidän on edistettävää vihreää siirtymää niin Suomessa kuin EU:n laajuisesti. 
20.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
EtusivuAjankohtaistaUutisetMuutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin